Ze zijn meer dan 60 jaar getrouwd en houden hun 100ste kleinkind in hun armen

Janine image
door Janine

30 November 2022

Ze zijn meer dan 60 jaar getrouwd en houden hun 100ste kleinkind in hun armen
Advertisement

Grote gezinnen kunnen degenen die er geen deel van uitmaken afschrikken als ze voor het eerst met hen in contact komen, maar het is ook waar dat er velen zijn die een grote familie zouden willen hebben. Een groot gezin betekent dat je nooit alleen bent op belangrijke feestdagen en dat er altijd een telefoontje zal zijn op de verjaardag van een opa, een oom of een moeder. Niemand voelt zich buitengesloten. De familie Zanger uit Chicago is ongetwijfeld een voorbeeld van een "grote familie": Leo en Ruth Zanger zijn in feite grootouders van 100 kleinkinderen! Je kunt je dus voorstellen uit hoeveel mensen hun familie bestaat. Het bejaarde echtpaar had het geluk hun honderdste kleinkind in hun armen te houden.

via Facebook / Zanger Family of Quincy, Illinois

Advertisement

Wanneer de familie van Leo en Ruth Zanger samenkomt, is dat een uitzonderlijke gebeurtenis, waarvoor de grote parochiezaal moet worden afgehuurd om alle aanwezigen te kunnen bevatten. Een van de laatste keren dat ze elkaar zagen voor een grote familiereünie, was ter ere van de geboorte van Jaxton Leo, het 46e achterkleinkind van Leo en Ruth, evenals het officiële 100e kleinkind van de familie. Hun kleinzoon Austin en zijn vrouw Ashleigh kregen namelijk een prachtige baby, de jongste van de hele familie Zanger.

Advertisement

Met zo'n grote familie zou je je gemakkelijk kunnen voorstellen dat de meesten van hen gedurende het jaar het contact verliezen, maar dat is niet zo: de Zangers wonen in feite bijna allemaal in de regio Quincy, Illinois, en zorgen ervoor dat ze het hele jaar door samenkomen voor speciale gelegenheden. Iedereen weet wat te doen en mee te nemen om de familiebijeenkomst tot een succes te maken: de dochter van Ruth en Leo, bijvoorbeeld, Donna, fungeert als de niet officiële historicus van de familie en is verantwoordelijk voor het bijhouden van alle belangrijke data en informatie, aangezien ze de fundamentele taak heeft om alle leden te informeren over de datum van de volgende gezinshereniging. Om zoveel mensen te voeden moet je minstens 10 kalkoenen en ongeveer vijftig kilo ham kopen!

Ruth en Leo zijn bijna 60 jaar getrouwd en hebben van 1956 tot 1984 12 kinderen gekregen: hun oudste dochter Linda is nu 65, terwijl hun jongste zoon Joe 38 is. Als je erover nadenkt, had Joe, toen hij in 1984 werd geboren, al 10 neefjes en nichtjes die ouder waren dan hij!

Het is een speciale familie, nietwaar? Zou jij deel willen uitmaken van zo'n grote familie?

Advertisement