De nieuwe directeur legt nieuwe uren op: arbeiders verzamelen 2.000 overuren

Janine

02 December 2022

De nieuwe directeur legt nieuwe uren op: arbeiders verzamelen 2.000 overuren
Advertisement

Elke werkplek heeft regels die moeten worden nageleefd, waaraan werknemers zich moeten houden na ondertekening van een regulier contract. Er zijn heel specifieke redenen voor het waarom van bepaalde regels, althans zo zou het moeten zijn. Wanneer er echter veranderingen komen, vooral in de administratie of op hogere niveaus, in het management, bestaat altijd de angst dat iets de balans kan verstoren. In feite is dit precies wat er gebeurde in een fabriek, waar na 10 jaar de vertrektijden van de werknemers werden gewijzigd, in hun nadeel. Deze laatsten hebben echter een ingenieuze manier gevonden om "wraak te nemen" op de nieuwe werkgever.

via Reddit

Advertisement

Pexels / Not the actual photo

Een medewerker beschreef de situatie op Reddit en onthulde hoe een nieuwe regel opgelegd door de laatste directeur van het bedrijf uiteindelijk mislukte. Gewoonlijk waren de werknemers van dit bedrijf klaar met werken om 15.30 uur, wanneer ze de machines uitzetten en de werkplekken schoon maakten en daarna naar de douche gingen. Eenmaal klaar, na zich omgekleed te hebben, verlieten de medewerkers zoals altijd om 16.00 uur het gebouw. Het probleem ontstond met de komst van een nieuwe directeur:

"Een nieuwe fabrieksmanager arriveerde onlangs en was geïrriteerd toen hij ontdekte dat de arbeiders 30 minuten eerder stopten met werken om hun werkplekken schoon te maken en zich om te kleden. Hij belegde een grote vergadering en zei ons om hen te laten weten dat ze niet om 16.00 uur moesten vertrekken, maar moesten stoppen met werken".

Pexels / Not the actual photo

Werknemers volgden deze nieuwe regel natuurlijk, zich ervan bewust dat het op de lange termijn averechts zou werken op het nieuwe management. Een fundamenteel detail dat door de nieuwkomer over het hoofd lijkt te zijn gezien, is dat de arbeiders het gebouw om 16.00 uur moeten verlaten: alle tijd die ze daarna in de fabriek doorbrengen, wordt als overwerken beschouwd. In de volgende drie weken zetten de arbeiders dus om 16.00 uur de machines uit en namen rustig alle tijd om hun werkplek schoon te maken en te douchen, waar ze ongeveer 40-60 minuten per dag aan besteden. Het resultaat?

"Vandaag ontdekte de nieuwe manager dat meer dan 100 mensen 20 uur overwerk hebben gemaakt, in totaal 2.000 overuren die niet kunnen worden beschouwd als productie-uren."

Hoe gaat de nieuwe directeur het feit rechtvaardigen dat het bedrijf 2.000 uur extra werk nodig heeft, terwijl dat al meer dan tien jaar nooit nodig is geweest?

Advertisement