Van monteur uit noodzaak tot dokter uit passie op 51-jarige leeftijd: "Volg je dromen, geef niet op"

Janine image
door Janine

21 December 2022

Van monteur uit noodzaak tot dokter uit passie op 51-jarige leeftijd: "Volg je dromen, geef niet op"
Advertisement

Veel kinderen dromen ervan om later dokter te worden: sommigen slagen er gemakkelijk in, anderen kiezen voor een loopbaan die beter bij hun persoonlijkheid past, weer anderen volgen interessante wegen om succesvol te zijn op het gebied van geneeskunde. Het verhaal van Dr. Carl Allamby is echter anders dan dat van de meeste mensen. Carls weg naar het medische beroep begon met een kinderdroom in East Cleveland, Ohio, in de Verenigde Staten, die hij nooit vergat, zelfs niet toen hij uit financiële noodzaak leerde auto's te repareren en zijn eigen garage opende.

via FoxNews

Advertisement

Carls familie verhuisde halverwege de jaren ’70 naar een kleine buitenwijk van East Cleveland, omdat het een van de weinige gebieden was waar zijn ouders het zich konden veroorloven een huis te kopen. Zijn vader begon te werken als huis-aan-huisverkoper, terwijl zijn moeder thuisbleef om voor het gezin te zorgen, waaronder zijn vijf broers en zussen. "We hebben tijdens mijn jeugd financiële problemen gehad. Ik herinner me dat ik als kind arts wilde worden, maar mijn levensomstandigheden brachten me heel ergens anders. Mijn redding was echter mijn familie. Ik en mijn broers en zussen zijn altijd verenigd gebleven,” vertelde Carl.

Op het lyceum kreeg Carl een baan bij een plaatselijke auto-onderdelenwinkel en leerde hij hoe hij auto's moest repareren. Een paar jaar later, "nadat ik verschillende baantjes had gedaan en amper rond kon komen, besloot ik me te concentreren op iets waar ik gepassioneerd over was en op mijn 19e begon ik mijn eigen bedrijf door mijn eigen garage te openen", legde hij uit. "In zekere zin ben ik Allamby's Auto Service voornamelijk uit wanhoop en noodzaak begonnen", zei hij.

Het bedrijf begon zijn vruchten af ​​​​te werpen, en nadat hij was getrouwd en zijn eigen gezin had gesticht, besloot Carl dat het tijd was om zijn droom na te jagen en een hbo-opleiding te volgen. Hij schreef zich op 34-jarige leeftijd in aan de universiteit. "Als iemand naar het grootste deel van mijn leven van de afgelopen jaren zou kijken, zouden ze me in een rustige kamer zien zitten, alleen, studerend en werkend door bergen informatie," zei Carl. "Dat is het vreselijk saaie deel van mijn verhaal", voegde hij er lachend aan toe.

Advertisement

Hi Friends and Family. I hope all of you have been well. I wanted to share this recently released story by Reader's...

Pubblicato da Carl Allamby su Martedì 13 aprile 2021

Carl was oorspronkelijk van plan om economie te gaan studeren, maar toen hij een inleidende biologiecursus volgde als de voorlaatste cursus om zijn studie af te ronden, besefte hij dat zijn grootste wens was om arts te worden. Dus schreef hij zich in 2015 in aan de Faculteit Geneeskunde aan de Northeast Ohio Medical University.

Carl werd officieel dokter op 51-jarige leeftijd en zei dat hij zijn ouders dankbaar was dat hij is gekomen waar hij nu is: "Ze hebben ons altijd geleerd hoe belangrijk het is om hard te werken om te krijgen wat we wilden en nooit onze dromen op te geven, hoe onwaarschijnlijk ook. Ik geloof dat iedereen de kans heeft om zijn leven te verbeteren. Als je een droom hebt, jaag hem dan na. Geef niet op. Plan je werk en werk aan je plan. Je opofferingen van vandaag zullen voordelen opleveren voor morgen", merkte hij op.

Geweldig!

Advertisement