Moeder vraagt ​​haar gasten om hun schoenen uit te doen als ze haar huis binnenkomen

Janine image
door Janine

09 December 2022

Moeder vraagt ​​haar gasten om hun schoenen uit te doen als ze haar huis binnenkomen
Advertisement

Is er iets wat je nooit zou opgeven, maar wat voor velen echt vreemd is? Ieder van ons heeft gewoontes, manieren van doen en gebruiken die in onze ogen volkomen normaal zijn, maar niet voor anderen. Probeer even na te denken wat de jouwe zou kunnen zijn en of je in sommige gevallen geen kritiek of grappen hebt gekregen.

We weten niet hoe het met jou zit, maar de hoofdpersoon van dit verhaal heeft veel negatieve meningen gekregen vanwege een verzoek aan elk van haar gasten. We leggen het je wat beter uit.

via Daily Mail

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

In een bericht dat op Mumsnet werd gepubliceerd, vertelde de moeder in kwestie over haar gewoonte, gedeeld met familieleden en vrienden, die haar veel grappen en kritiek kostte. De vrouw vertelde hoe ze, wanneer gasten bij haar thuis aankomen, hen vraagt ​​hun schoenen uit te doen voordat ze naar binnen gaan. Voor haar een heel rechtmatig en normaal verzoek, wat het echter voor vele anderen niet was.

De auteur van de post legde uit dat ze zichzelf niet beschouwt als overdreven aandachtig voor reinheid, ze houdt er gewoon van om op blote voeten te lopen als ze thuis is en wil niet dat buitenstaanders haar vloer “bevuilen" door naar binnen te lopen met schoenen die over van alles hebben gelopen.

"Het is mijn voorkeur en veel van mijn vrienden accepteren het. Ik breng het persoonlijk in de praktijk als ik iemand bezoek - legde de vrouw in de post uit - jammer dat sommige familieleden het overdreven vinden en me slecht beoordelen".

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Onder de vele gebruikers die de post hebben gelezen, is een heftige discussie losgebarsten en velen hebben gezegd dat ze absoluut tegen haar keuze zijn, gezien het deels een gebrek aan respect voor gasten en deels van een slechte smaak getuigt. "Ik hou er niet van om onzeker te moeten balanceren in het huis van iemand anders terwijl ik worstel om mijn schoenen uit te doen - merkte een persoon op - ik hou ook niet van het idee om ze in de hal te moeten laten staan ​​en de avond in mijn sokken door te brengen. Het is beslist onelegant”.

Aan de andere kant waren er die het eens waren met de vrouw, met als argument dat het niet nodig is om op blote voeten te lopen, maar dat er ook mensen zijn die pantoffels en slippers ter beschikking stellen aan gasten zodat ze die de hele avond kunnen dragen. "We hebben een 2-jarige dochter die aan het kruipen is en het is zo moeilijk om alles schoon te houden - schrijft een gebruiker - Ik heb liever dat onze gasten het huis niet in schoenen betreden, het zou onhygiënisch zijn en ons kleintje zou zich over het vuil verplaatsen”. En zo verder met vele andere opmerkingen en overwegingen in dit verband.

Wat vind jij: deel je haar gewoonte of laat je je gasten hier helemaal vrij in?

Advertisement