Ze zit in financiële moeilijkheden en kan de medische kosten van haar gehandicapte dochter niet dragen: een actrice schenkt 20.000 euro

Janine image
door Janine

24 December 2022

Ze zit in financiële moeilijkheden en kan de medische kosten van haar gehandicapte dochter niet dragen: een actrice schenkt 20.000 euro
Advertisement

Velen van ons hebben een favoriet televisie-, film- of muziekpersonage, maar het zijn altijd mensen van wie we het gevoel hebben dat ze ver van ons verwijderd zijn, alsof ze zich in een wereld ver weg en volledig los van de onze bevinden. Toch zijn het eenvoudige mensen, alleen hebben ze het geluk gehad om van hun passie hun werk te maken en hierdoor lijken ze zo anders, ook al zijn ze dat niet. Een overweging die zijn oorsprong vindt in daden van vriendelijkheid die deze mannen of vrouwen besluiten te verrichten en die op de een of andere manier aantonen dat ze dicht bij de problemen van anderen staan.

Een voorbeeld hiervan is het verhaal waarover we je willen vertellen, over een moeder die worstelt met economische problemen en een beroemde actrice.

via The Guardian

Advertisement

.....well what can I say! The past few weeks have been quite a journey. Freya is safe now 🌹 I have been fighting for...

Pubblicato da Carolynne Hunter su Venerdì 18 novembre 2022

Carolynne Hunter woont in Tillicoultry, in het Verenigd Koninkrijk, en is moeder van 4 kinderen. De jongste van haar kinderen, Freya, ontwikkelde van jongs af aan een ernstige handicap die haar dwong op bed te blijven en constante zorg. In feite heeft het 12-jarige meisje niet alleen constante interventies nodig om haar te helpen in leven te blijven, maar moet ze altijd verbonden blijven met een apparaat die haar voorziet van de zuurstof die nodig is voor de dagelijkse ademhaling.

Haar moeder liet zich nooit door negativiteit beïnvloeden en ging het met doorzettingsvermogen en veel kracht aan, in ieder geval totdat er andere obstakels opdoken. In de loop van de tijd heeft de vrouw de kosten van levensonderhoud steeds meer zien stijgen - iets wat veel mensen verenigt - en dit heeft haar een ongemakkelijke situatie bezorgd. Door wat berekeningen te doen, ontdekte ze dat de elektriciteitsrekening voor het functioneren van Freya's apparaat enorm zou zijn gestegen en dat ze die niet zou hebben kunnen betalen. Dus besloot ze een inzamelingsactie te starten.

Op de pagina gewijd aan haar familie op GoFundMe vertelde Carolynne hun verhaal, ze bekende dat ze met de andere kinderen altijd veel offers had gebracht om de 12-jarige te helpen, maar dat ze in grote moeilijkheden verkeerden en absoluut hulp nodig hadden. Velen reageerden op haar oproep en doneerden wat ze konden, maar wat de vrouw sprakeloos maakte, was de tussenkomst van Kate Winslet.

Advertisement
Mingle Media TV/Wikimedia

Mingle Media TV/Wikimedia

Een zeer beroemde filmster en hoofdrolspeelster van films als Titanic, hoorde de 47-jarige van het verhaal en besloot 20.000 euro te doneren. Een bedrag dat voldoende zou zijn geweest om het hele jaar aan elektriciteitskosten voor huize Hunter te dekken, zoals deze moeder had aangegeven, en waarmee de actrice heeft besloten een prachtig gebaar te maken.

Beroemde mensen zoals zij ondersteunen wel vaker mensen in moeilijkheden. Meestal gebeurt dit echter via donaties aan stichtingen en verenigingen, maar niet aan particulieren, en daarom liet de keuze van Winslet Carolynne sprakeloos achter. "Toen ik erachter kwam - zei de vrouw - was ik ontroerd en ik kan het nog steeds niet geloven, ook al is het de realiteit".

Natuurlijk krijgt de familie ook steun van de staat, maar de wetenschap dat zoveel mensen op haar oproep hebben gereageerd, waaronder de actrice, heeft haar zeker wat vertrouwen gegeven in de toekomst. En laten we hopen dat ze ondanks alles een paar momenten van rust kunnen vinden.

Advertisement