Ze vertelt haar zoons om maandverband in hun rugzakken mee te nemen: “Voor het geval hun vriendinnen ze nodig hebben”

Janine

09 Januari 2023

Ze vertelt haar zoons om maandverband in hun rugzakken mee te nemen: “Voor het geval hun vriendinnen ze nodig hebben”
Advertisement

De periode van de puberteit kan een echte hel zijn, zowel voor degenen die er doorheen gaan als voor degenen die de "transformatie" van buitenaf meemaken. Ouders moeten zo ondersteunend mogelijk zijn in zo'n moeilijke tijd, waarin hormonen in de weg beginnen te zitten. Alle meisjes zullen zich het onaangename moment herinneren waarop ze voor het eerst ongesteld werden en hoeveel ze er ook over hoorden, ze voelden zich ongetwijfeld onvoorbereid en overweldigd door deze gebeurtenis. In feite wordt er te weinig over de menstruatiecyclus en alle gerelateerde aspecten gesproken, tot het punt dat sommige mensen het als een taboe beschouwen. De moeder, hoofdrolspeelster van dit verhaal heeft echter besloten iets concreets te doen, op haar eigen manier, om deze overtuiginguit te wissen.

Advertisement

Facebook / Tara Epple Ahrens

Tara Ahrens heeft twee zonen, Micheal en Elia, die respectievelijk 15 en 16 waren ten tijde van dit verhaal, en een dochter van 10. Tara wist dat haar dochter zich aan het ontwikkelen was en wilde haar kinderen bewust maken van wat elk meisje tegen die leeftijd en vervolgens haar hele leven moet meemaken. Om dit te doen, nam ze hen mee naar het winkelcentrum. Tara legde de situatie uit in een bericht: "Mijn tienerzonen hebben me geholpen met mijn boodschappen vandaag, inclusief het kopen van de eerste bh's voor hun kleine zusje...". Vervolgens voegde ze eraan toe dat ze allebei maandverband in hun rugzak naar school zouden hebben gestopt dat ze aan hun vriendinnen of klasgenoten konden geven voor het geval ze die nodig hadden.

"Beide jongens hebben maandverband in hun rugzak voor het geval een van hun vriendinnen een noodgeval heeft. Ik ben gewoon een moeder die probeert het gender-taboe uit te wissen!!”, verduidelijkte Tara.

Pexels / Not the actual photo

Veel gebruikers waren het eens met Tara en het feit dat steeds meer mensen deze houding zouden moeten aannemen: het normaliseren van de menstruatiecyclus zal ook leiden tot het aanpakken van complexe en belastende kwesties, zoals de belasting op maandverband en het feit dat veel vrouwen het zich niet eens kunnen veroorloven om een verpakking te kopen. Hoewel het een essentieel product is - geen enkele vrouw kan zonder maandverband en het is natuurlijk geen keuze! - zijn de kosten van maandverband niet bepaald banaal.

Wat echter verrassend is, is dat het vooral vrouwen zijn die het meest kritisch zijn over Tara's denkwijze. Velen hebben het idee om haar zoons maandverband in hun rugzakken te laten dragen als "belachelijk" omschreven, en gingen zelfs zo ver dat ze het als "verontrustend" omschrijven.

Wat denk jij ervan?

Advertisement