Ze komt terug van vakantie en vindt een onbekende in haar achtertuin

Janine image
door Janine

02 Januari 2023

Ze komt terug van vakantie en vindt een onbekende in haar achtertuin
Advertisement

Een vakantie is altijd een goed moment om te ontsnappen aan het echte leven en een beetje bij te komen van de stress van de dagelijkse sleur. Als we echter eenmaal klaar zijn, "geven we ons over" om terug te keren naar en ons opnieuw aan te passen aan de gebruikelijke routine die het echte leven ons biedt, met een beetje heimwee naar de rust die weer voorbij is. Een huiseigenaresse in Hollywood Hills, Californië, Verenigde Staten, moest een dosis verrassing toevoegen aan de bitterzoete smaak van de terugkeer. De vrouw was net terug van vakantie en liep door het hek van het huis toen ze iets onverwachts ontdekte: ze werd begroet door een dakloze vrouw die op een bankje in haar omheinde tuin lag te slapen.

via Cbsnews

Advertisement
YouTube - CBS Los Angeles

YouTube - CBS Los Angeles

"Ik zei: 'Hé, wie ben jij? Waarom ben je hier? Hoe ben je binnengekomen? En ze zei: 'Ik woon hier'", zei de eigenaresse. De eigenaresse was nog meer geschokt omdat ze in een omheind huis woonde met overal beveiligingscamera's, dus ze vroeg zich af hoe ze binnen was gekomen. Beveiligingsbeelden beantwoordden haar vragen, waarop te zien was hoe de dakloze vrouw over haar gesloten hek klom om binnen te komen.

"Ik vroeg haar: 'Hoe lang ben je hier al?'", vertelde de eigenaresse: "Ze antwoordde: “Oh, misschien 3 of 4 dagen. Ik heb geen eigen huis, auto of mobiele telefoon”. Toen ik om me heen keek, zag ik dat ze alleen een koffer, een trolley en wat tassen bij zich had. Ze lagen allemaal verspreid over mijn tuin. Ze gebruikte zelfs mijn buitendouche voor haar persoonlijke hygiëne en om de afwas te doen”, legde ze uit.

Advertisement
YouTube - CBS Los Angeles

YouTube - CBS Los Angeles

De dakloze vrouw was vrij kalm en toonde geen enkele weerstand tegen de uitnodiging van de eigenaresse om haar tuin te verlaten. "Ze was niet gewelddadig, dus ik dacht dat het voldoende zou zijn haar te vragen om vreedzaam te vertrekken", legde de eigenaresse uit. “Ik vertelde haar beleefd dat ze hier niet kon blijven en of ze een andere plek kon zoeken om te blijven. Ze accepteerde het en - na anderhalf uur - verzamelde ze al haar spullen en vertrok. Ik gaf er de voorkeur aan de politie niet te bellen, want ook al maakte ze er een grote puinhoop van door een paar van mijn planten in het zwembad te gooien en te proberen het huis binnen te komen, had ik medelijden met haar", voegde ze eraan toe.

Deze bizarre ontmoeting toont de toestand van de daklozen-crisis in een land als Amerika. De economische en gezondheidscrisis van de afgelopen jaren heeft tot meer armoede geleid, met een exponentiële toename van mensen onder de armoedegrens. “We zijn de rijkste natie ter wereld en dit probleem is triest. Ik denk dat ik meer medeleven heb getoond dan wordt geadviseerd”, aldus de huiseigenaar.

Advertisement