Werkloze vrouw vindt 490 euro en geeft het terug aan een oude vrouw die haar pensioen kwijt was

Janine image
door Janine

28 December 2022

Werkloze vrouw vindt 490 euro en geeft het terug aan een oude vrouw die haar pensioen kwijt was
Advertisement

Met de wereldwijde economische crisis vinden de meeste gezinnen het moeilijk om rond te komen, maar met een beetje opoffering en wilskracht, kun je meestal wel de eindjes aan elkaar knopen. Mevrouw Estrella Yedra, 40 jaar, woonachtig in Sevilla, in Spanje, weet dit heel goed: tot voor kort was de vrouw namelijk werkloos, net als haar partner. Bovendien hebben de twee een zoontje van vier en konden ze tot voor kort rekenen op een staatssubsidie. Estrella's situatie is daarom erg delicaat, zoals die van veel gezinnen, maar deze moeder is een voorbeeld van solidariteit en empathie.

via Antena3

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Een paar dagen geleden was Estrella haar zoon gaan ophalen van school en op de terugweg besloot ze door het park naast de school te wandelen. Tijdens het lopen met haar zoontje, hand in hand en winkelwagentje in de andere, kwamen de wielen in botsing met een verdacht voorwerp. Het was een envelop met daarin 490 euro aan bankbiljetten! Die envelop was van mevrouw Carmen, een 84-jarige vrouw, en het was het maandelijkse bedrag van haar pensioen, een paar uur eerder opgenomen en toen verloren. Estrella nam haar zoon mee naar huis, vertrouwde hem toe aan zijn vader, en ging onmiddellijk daarna naar het dichtstbijzijnde politiebureau om die grote som geld terug te geven aan de rechtmatige eigenaar. Aan degenen die haar de reden voor haar handelswijze vroegen, antwoordde Estrella openhartig: "Het was niet mijn geld".

De moeder heeft nooit getwijfeld aan haar beslissing, want niemand beter dan zij weet "wat het betekent om geld nodig te hebben". Aanvankelijk stelde ze zich voor dat het bedrag toebehoorde aan "een gezin of een moeder die van haar werk kwam om haar zoon van school op te halen". De oudere vrouw, die op weg naar huis haar pensioen was kwijtgeraakt, slaagde erin het verloren bedrag terug te krijgen dankzij een bericht van een Twitter-account van de lokale politie. De tweet werd opgemerkt door de kleindochter van Carmen, die haar grootmoeder onmiddellijk op de hoogte bracht en haar hielp de 490 euro terug te krijgen op het politiebureau waar Estrella het had afgeleverd: "De ontmoeting tussen de twee vrouwen was erg emotioneel", merkten de agenten op.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Toen ze me vertelden dat het bedrag van een oudere vrouw was, barstte ik in huilen uit. Misschien heeft ze het nog meer nodig dan een moeder, omdat ze niemand anders heeft om haar te ondersteunen," merkte Estrella op. Het gebaar van de goedhartige moeder leidde tot een campagne op Twitter om werk te vinden voor zowel haar als haar partner.

Het verhaal trok de aandacht van de leidinggevenden van een multiservicebedrijf die onmiddellijk een baan aanboden aan Estrella. De vrouw nam het graag aan en is in de wolken over de hulp die ze heeft gekregen. Bovendien werd ze door de agenten die in haar buurt in Sevilla patrouilleerden voorgesteld voor de toekenning van het Kruis van Verdienste van de Lokale Politie en ontving ze een donatie voor hetzelfde bedrag, 490 euro, uitgevoerd door de Spaans-Britse pianist James Rhodes. 

Een geweldige demonstratie dat eerlijkheid altijd loont.

Advertisement