Alleenstaande moeder wint 349 miljoen dollar in de loterij: ze geeft een groot deel van het bedrag op

Janine image
door Janine

28 April 2023

Alleenstaande moeder wint 349 miljoen dollar in de loterij: ze geeft een groot deel van het bedrag op
Advertisement

Vroeg of laat droomt iedereen in het leven ervan de loterij te winnen en aan elke kleine materiële bevlieging te voldoen, te stoppen met werken en van het rendement te leven, maar een vrouw die deze ongelooflijke kans kreeg, koos ervoor om anders te handelen.

Lerynne West, een alleenstaande moeder van drie kinderen uit Iowa, Verenigde Staten, werd beroemd na het winnen van de Powerball-jackpot van $349.000.000. Hoewel ze de mogelijkheid had om ten volle van haar fortuin te genieten, besloot ze het geld voor een ander doel te gebruiken, laten we eens kijken.

via People

Advertisement

Lerynne richtte de Callum Foundation op, een liefdadigheidsorganisatie vernoemd naar haar overleden kleinzoon, en besloot $500.000 te doneren aan de Travis Mills Foundation, een organisatie die zich richt op veteranen. "Mijn vader was een Vietnam-veteraan - vertelde ze - ik kom uit een lange rij mensen die in het leger hebben gediend. Voor mij is het erg belangrijk om nooit de offers te vergeten die onze soldaten en hun families voor het land brengen", aldus de vrouw.

Tijdens haar openbare optredens heeft Lerynne altijd bescheidenheid en nobelheid getoond en heeft ze gesproken over hoe de jackpot haar in staat heeft gesteld een verschil te maken in het leven van anderen. Hoewel ze op 51-jarige leeftijd heeft besloten met pensioen te gaan, heeft Lerynne ervoor gekozen om een ​​zo "normaal" mogelijk leven te leiden en heeft ze gezegd dat ze zal blijven zoeken naar manieren om haar stichting te gebruiken om degenen te helpen die dit het meest nodig hebben.

Advertisement

"Als je eenmaal de jackpot in handen hebt, realiseer je je de verantwoordelijkheid en impact die je kunt hebben, en alle frivoliteit verdwijnt", vertelde West aan verslaggevers op een persconferentie. "Dit zal mijn leven voor altijd veranderen en ik zal deze kans gebruiken om een impact te hebben op anderen."

Behalve moeder is Lerynne ook een zorgzame oma en heeft ze naast haar extreme vrijgevigheid naar anderen uiteraard ook aan zichzelf en haar familie gedacht: "Wat ga ik op persoonlijk vlak met de winst doen? Ik zal de universiteit voor al mijn kleinkinderen betalen en ik koop een auto die groot genoeg is om ze allemaal persoonlijk naar school te brengen”, zei ze.

Haar verhaal is een voorbeeld van hoe geluk kan worden gebruikt om goed te doen en de levens van anderen te veranderen, wat geenszins vanzelfsprekend is.

Advertisement