De grootvader kan de bruiloft van zijn kleindochter niet bijwonen, maar hij belt haar tijdens de bruiloft om haar te verrassen

Janine image
door Janine

21 Januari 2023

De grootvader kan de bruiloft van zijn kleindochter niet bijwonen, maar hij belt haar tijdens de bruiloft om haar te verrassen
Advertisement

Bruiloften zijn altijd een ontroerende gebeurtenis en meestal hoopt men dat het evenement in alle opzichten perfect is en dat alle dierbaren aanwezig zijn. Helaas gebeurt dit niet altijd, vooral als het om grootouders gaat: soms laat hun hoge leeftijd hen niet toe om ten volle te genieten van de ceremonie en receptie, dus kan het gebeuren dat ze thuis moeten blijven, wachtend om het moment van vreugde een paar dagen later te delen, met de foto's en films die voor de gelegenheid zijn gemaakt. Bij deze viering kon de grootvader van de bruid echter niet naar de bruiloft gaan, maar organiseerde dankzij de medewerking van andere familieleden een onvergetelijke verrassing voor zijn kleindichter.

via Pulse.com

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Voordat hij zijn toespraak houdt, beweert een van de bruiloftsgasten dat hij iets moet doen. Op dat moment pakt hij een smartphone, kiest een nummer en activeert de luidspreker door deze bij de microfoon van de bruid te plaatsen zodat iedereen kan meeluisteren. De vrouw begon meteen te huilen en legde haar hand voor haar mond. De man aan de andere lijn was haar opa: "Hallo!" zei de grootvader. Geëmotioneerd vroeg de bruid hem hoe het met hem ging en hij antwoordde met zijn klassieke humor: “Het gaat heel goed als oude ondeugd. En hoe gaat het met jou?", vroeg hij haar. "Oh, nou best goed. Ik sta alleen op het punt om te trouwen!”, antwoordde de kleindochter ironisch.

Na te hebben gelachen begon de grootvader wat wijs advies te geven over het huwelijksleven, gezien de meer dan 70 jaar ervaring met haar grootmoeder. "Ik zal met grote overtuiging zeggen dat wederzijdse tolerantie tot blijvende vreugde leidt. Mijn geloof is belangrijk, en ik wil je geen preek geven, ik spreek alleen uit ervaring. Soms, als ik het moeilijk heb, is er iets dat me vasthoudt en draagt en ik geloof dat de Heer dat vele, vele malen voor mij heeft gedaan”, zei de grootvader.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Vervolgens, na een emotionele pauze, sloot de grootvader de toost af door haar te vragen: "Is er een vraag die je me zou willen stellen?". De grap zorgde ervoor dat de bruid en alle gasten in lachen uitbarstten, maar onmiddellijk daarna antwoordde de kleindochter: "Nee, je bent geweldig geweest met je waardevolle advies en ik ben zo blij dat je met deze verrassing hebt kunnen bijdragen aan onze speciale dag".

"En ik ben blij je verliefd te zien op een goede man. Moge God je zegenen en de beste wensen voor veel geluk, je verdient het. Ik hou heel veel van je", antwoordde de grootvader. "Wij houden ook zo veel van jou!" antwoordden de bruid en bruidegom voordat ze bedankten en afscheid namen. De scène werd gefilmd in een video die het web rondging: een simpel gebaar, maar met een grote emotionele impact.

Advertisement