Op 82-jarige leeftijd moet hij nog steeds werken: ze zamelen in minder dan 24 uur $50.000 in om hem te helpen met pensioen te gaan

Janine image
door Janine

28 December 2022

Op 82-jarige leeftijd moet hij nog steeds werken: ze zamelen in minder dan 24 uur $50.000 in om hem te helpen met pensioen te gaan
Advertisement

Prijsstijgingen en de voortdurende stijging van de kosten van levensonderhoud hebben veel mensen in moeilijkheden gebracht. Op internet zien we helaas steeds vaker iemand die de pensioengerechtigde leeftijd is gepasseerd en nog steeds werkt: soortgelijke scènes zijn echt hartverscheurend. Zelfs de meest toegewijde workaholic ter wereld zou de rest van zijn dagen moeten kunnen doorbrengen met ontspannen en genieten van het leven zodra hij 70 wordt. Niet iedereen heeft echter het geluk om met pensioen te kunnen gaan, maar soms ontmoeten ze aardige mensen die zien dat er iets mis is en er alles aan doen om het op te lossen. Een voorbeeld is meneer Butch, een vriendelijke 82-jarige verkoopmedewerker.

via TikTok / bug_boys

Advertisement
TikTok / bug_boys

TikTok / bug_boys

Een TikTok-gebruiker genaamd Rory McCarty was aan het winkelen in de Walmart in zijn wijk toen hij een 82-jarige werknemer genaamd Butch zag. Tijdens zijn eerste ontmoeting met Butch vroeg de man de veteraan of hij op de hoogte was van de trend om zijn invloed op TikTok aan te wenden om afhankelijke senioren te helpen met pensioen te gaan.

In een clip van 42 seconden hoor je de voice-over van Rory, 53 jaar, die aan Butch uitlegt dat andere werknemers van zijn leeftijd viraal waren gegaan op TikTok en grote donaties hadden ontvangen via een inzamelingsactie op de GoFundMe-site, om met pensioen te kunnen gaan. Hij vertelt hoe hij een oudere werkneemster hielp door $100.000 voor haar in te zamelen en ook $ 50.000 in vier dagen tijd in te zamelen voor een andere 82-jarige werkneemster. Butch, een veteraan van de marine die zijn land 10 jaar heeft gediend, lijkt verrast dit te horen en merkt op: "Nou, dat klinkt als een droom." Rory vraagt ​​​​hem: "Stel je nu voor dat iemand dat geld voor je heeft ingezameld."

Advertisement
TikTok / bug_boys

TikTok / bug_boys

De clip werd meer dan drie miljoen keer bekeken en in slechts 24 uur kwam de droom van Butch uit: "We bereikten $50.000 in 24 uur en toen gingen we naar $75.000, waarschijnlijk in minder dan 12 uur, dus we zitten op ongeveer $25.000 per 12 uur", zei Rory. In slechts een paar dagen ontving hij donaties van in totaal $84.255.

Rory registreerde later zelfs de reactie van Butch op de inzamelingsactie. De oude man omhelsde hem en bedankte hem en alle mensen die hem hielpen. “Wat heb ik toch veel geluk gehad!”, zei de tachtigjarige openhartig. Op de vraag wat hij met het geld zou doen, antwoordde hij:

"Ik ga mijn kinderen in Florida bezoeken, mijn huis opknappen en genieten van de laatste 10 of 12 jaar die ik heb."

Advertisement