Klanten beledigen het restaurantpersoneel: de eigenaar sluit het restaurant om de medewerkers rust te gunnen

Janine

03 Januari 2023

Klanten beledigen het restaurantpersoneel: de eigenaar sluit het restaurant om de medewerkers rust te gunnen
Advertisement

Het contact met klanten kan erg vermoeiend zijn, omdat er elke dag verschillende verzoeken kunnen zijn waaraan niet altijd kan worden voldaan. Hoewel de mantra "de klant heeft altijd gelijk" wijdverspreid is in de horeca, betekent dit niet dat men zich slecht tegen het personeel mag gedragen. Respect moet de basis zijn van menselijke relaties: een ober probeert zijn best te doen, waarom zou een ander mens zijn stem verheffen, hem bedreigen of beledigen terwijl hij alleen maar probeert zijn klanten een dienst aan te bieden? Helaas zijn er echter veel onbeschofte mensen in deze wereld en daarom hebben de eigenaren van een restaurant besloten om de zaak een halve dag te sluiten en hun werknemers een moment van rust te gunnen.

via Facebook / Apt Cape Cod

Advertisement

We moeten respect hebben voor het werk van anderen, wat het ook is, en het feit dat we betalen en "klant" zijn, kan zeker niet worden beschouwd als een voorwaarde voor superioriteit ten opzichte van de ander. Helaas komt het echter vaker voor dat in bars en restaurants het personeel door onbeschofte klanten slecht wordt behandeld. Een restaurant in Massachusetts (VS), Apt Cape Cod, besloot zijn werknemers een vrije dag te geven nadat een golf van onbeschoftheid diezelfde dag de zaak binnenviel. De eigenaren schreven een bericht op Facebook om de redenen voor de tijdelijke sluiting uit te leggen: "Het restaurant is gesloten voor het ontbijt en gaat vanaf 17.00 uur weer open voor het diner."

Het bericht ging als volgt verder:

“Hoewel veel van onze gasten en klanten ons vriendelijk en begripvol behandelen, is er elke dag een astronomische toestroom van mensen die dat niet doen, ons uitschelden, dreigen een proces aan te spannen, ruzie maken en tegen mijn personeel schreeuwen, waardoor teamleden in huilen uitbarsten. Dit is een onaanvaardbare manier om een ​​mens te behandelen. Dus besloten ik en chef-kok Regina om een ​​dag vrij te nemen en het personeel de tijd te geven om het restaurant grondig schoon te maken en mijn jongens een dag van vriendelijkheid te bezorgen. Morgen zijn we weer open voor het ontbijt. Onthoud alsjeblieft dat veel van mijn medewerkers jong zijn, dit hun eerste baan is of hun vakantiebaan waardoor ze de universiteit kunnen betalen. We moesten veranderingen aanbrengen vanwege de omzet, de keukenomvang, de beschikbaarheid van producten en de beschikbaarheid van het personeel, we proberen niet iemands vakantie of vrije dag te verpesten", sloot hij af door zijn klanten om enig begrip te vragen.

Het is voor niemand gemakkelijk, dus we moeten een beetje vriendelijkheid tonen, ongeacht met wie we te maken hebben: vind je ook niet?

Advertisement