Bejaard echtpaar woont al 2 maanden in een auto: de politie biedt hen een kerstdiner en onderdak aan

Janine image
door Janine

07 Februari 2023

Bejaard echtpaar woont al 2 maanden in een auto: de politie biedt hen een kerstdiner en onderdak aan
Advertisement

De kosten van levensonderhoud stijgen met de dag, zodanig dat veel gezinnen gedwongen worden belangrijke offers te brengen. Er zijn mensen die zich geen grote kerstvieringen kunnen veroorloven, mensen die het vermijden om de oven en de verwarming aan te zetten, en degenen die na een reeks ongelukkige gebeurtenissen hun toevlucht moesten zoeken in de auto. Een ouder echtpaar werd opgemerkt en gemeld bij de autoriteiten, juist omdat het echtpaar de huur niet meer kon betalen. Beiden verloren hun baan en woonden al maanden in hun auto, zonder de mogelijkheid tot een warme maaltijd. Gelukkig merkte iemand het op en keek niet de andere kant op.

via Repubblica

Advertisement

I militari hanno accompagnato i due in un ristorante di Ro e il titolare ha deciso di offrire vitto e alloggio alla coppia

Pubblicato da la Nuova Ferrara su Domenica 25 dicembre 2022

Een ouder echtpaar uit Copparo (Ferrara) van 65 en 70 jaar oud werd gezien terwijl ze in hun auto leefden. Een tafereel dat niemand ooit zou willen zien, vooral niet in een feestelijke periode als Kerstmis. Iemand moet de autoriteiten hebben gewaarschuwd, want er verscheen onmiddellijk een patrouille bij het echtpaar om te begrijpen wat hun verhaal was. De vrouw en man waren al minstens een paar maanden geleden uit hun huis gezet en hoewel het redelijk goed met hen ging, vertelden ze de autoriteiten dat ze geen dak boven hun hoofd hadden en al wie weet hoe lang geen warme maaltijd hadden gegeten. Geroerd door de onrechtvaardige situatie van dit stel, besloten de militairen in te grijpen door iets concreets te doen voor de twee bejaarden. De politieagenten namen vervolgens de man en de vrouw mee om te eten in een restaurant in de omgeving van Ferrara en boden hen vervolgens een hotelkamer aan.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Ook de hotelier, die het verhaal van de twee echtgenoten had vernomen, wilde zijn steentje bijdragen door de kosten van de bejaarden te dekken. Het was niet gemakkelijk voor dit paar om de situatie onder ogen te zien en de hulp van de politie te accepteren, maar al deze vrijgevigheid heeft hun hoop op een betere toekomst nieuw leven ingeblazen. De twee brachten Kerstmis door in de warmte en wachten nu op de tussenkomst van de sociale dienst, die hen hopelijk kan helpen om uit deze slechte situatie te komen.

Advertisement