Hij zorgt al 7 jaar voor zijn 96-jarige grootmoeder om haar niet alleen achter te laten in een verpleeghuis (+VIDEO)

Janine image
door Janine

14 Maart 2023

Hij zorgt al 7 jaar voor zijn 96-jarige grootmoeder om haar niet alleen achter te laten in een verpleeghuis (+VIDEO)
Advertisement

Ieder van ons bouwt tijdens het leven meer of minder diepe banden op met andere mensen. Er zijn er die een uitstekende band met hun ouders hebben en met hen over alles kunnen praten, en er zijn er die daarentegen meer vertrouwen krijgen bij een broer of zus of, waarom niet, bij een vriend. En dan zijn er degenen die nooit zonder de steunpilaren van alle gezinnen zouden kunnen: de grootouders. Zij zijn degenen die met ervaring en wijsheid altijd weten hoe ze ons in de goede richting moeten leiden en ze aan je zijde hebben is een van de grootste fortuinen die je kunt hebben.


De jonge hoofdrolspeler van dit verhaal weet er iets van, die, dol op zijn grootmoeder, nooit is vergeten wat ze deed toen hij klein was en op de liefste manier iets terug wilde doen.

via La Guia del Varon

Advertisement
chrispunsalan/Instagram

chrispunsalan/Instagram

Chris Punsalan is een 20-jarige influencer die zich niet alleen bekend heeft gemaakt bij het grote publiek door het delen van zijn videoclips, maar vooral ook door de bijzondere band die hij heeft met zijn lieve oma. Mevr. Kapam Pangan is 96 jaar oud en, zoals gebeurt met degenen die deze eerbiedwaardige leeftijd bereiken, heeft ze hulp nodig bij alles wat ze gedurende de dag doet.

We weten echter heel goed hoe hectisch het leven is geworden en hoe weinig tijd er is om ons te wijden aan de dingen die we leuk vinden en ook aan onze dierbaren. Dit is een van de redenen waarom families vaak niet in staat zijn om voor ouderen te zorgen en op de een of andere manier gedwongen zijn zich tot gespecialiseerde structuren te wenden. Wat Chris absoluut niet wilde, tot het punt dat hij besloot zich met al zijn kracht in te zetten om voor zijn grootmoeder te zorgen.

Advertisement
chrispunsalan/Instagram

chrispunsalan/Instagram

De jongeman zet zich al jaren in voor de vrouw en filmt hele lieve momenten die hij samen doorbrengt waarin hij laat zien hoeveel aandacht hij besteedt aan de zorg voor haar. Na bijna 100 jaar oud te zijn geworden, nemen de behoeften toe en kan mevrouw Kapam niet voor zichzelf zorgen, dus doet haar kleinzoon alles. In verschillende filmpjes zijn ze te zien terwijl ze met elkaar kletsen, hij helpt de vrouw met lunchen, zorgt voor haar dagelijkse hygiëne en hij brengt haar naar bed, haar altijd als een prinses in zijn armen dragend.

Er zijn veel momenten waarop de grootmoeder zich laat gaan met een glimlach van onvoorwaardelijke liefde en haar kleinzoon bedankt voor alles wat hij doet. Als we erover nadenken, maakt niet iedereen een dergelijke keuze door te besluiten om vele uren per dag voor een bejaarde te zorgen in plaats van haar naar een rusthuis te begeleiden. We zijn daarentegen en ten onrechte steeds meer geneigd te denken dat jonge mensen oppervlakkig zijn, dat ze alleen maar denken aan plezier maken - wat ook juist is gezien hun leeftijd - maar Chris is het bewijs dat ook degenen met minder ervaring een diep bewustzijn kunnen bereiken en kunnen besluiten het juiste te doen.

"Ik zou mijn oma nooit van huis hebben laten gaan - bekende de jongen - ze is altijd aan mijn zijde geweest en dat wil ik beantwoorden. Ze kan niet bewegen en heeft me voor alles nodig, maar ze kijkt altijd naar de wereld met positieve ogen en dit helpt naar mijn mening veel."

Een emotioneel verhaal van puur altruïsme dat deze jonge man eert en hoop voor de toekomst geeft. We kunnen alleen maar blij zijn haar te hebben gekend en opnieuw te hebben geleerd dat liefde fundamenteel is in ieders leven, evenals vriendelijkheid.

Advertisement