93-jarige neemt 3 bussen om 6 dagen per week het graf van zijn vrouw te bezoeken (+VIDEO)

Janine image
door Janine

09 Februari 2023

93-jarige neemt 3 bussen om 6 dagen per week het graf van zijn vrouw te bezoeken (+VIDEO)
Advertisement

Echte liefde overleeft alles, zelfs het hiernamaals: wanneer iemands zielsverwant overlijdt, is het alsof er een stukje ontbreekt en de persoon die zo geliefd is, zal nooit door iemand anders worden "vervangen". Meneer Ted Richardson weet dat maar al te goed, een 93-jarige weduwnaar die - na de dood van zijn geliefde vrouw - ervoor koos om zes dagen per week haar graf te bezoeken met een bos bloemen, om haar te eren voor alles wat ze voor hem had gedaan. Ted uit Waikiki, Hawaï, VS, ontmoette de liefde van zijn leven toen hij pas 16 was: hij kwam thuis en vertelde zijn vader dat hij het meisje had gezien met wie hij wilde trouwen.

via CBSNews

Advertisement
YouTube - CBS 17

YouTube - CBS 17

Florence, dit is de naam van zijn geliefde vrouw, stemde ermee in om met Ted uit te gaan en zijn terugkeer af te wachten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Voordat hij naar het front vertrok, gaf Florence hem een ​​foto van zichzelf: "Ze was mooi. Ik vond het leuk om de hele tijd naar haar te kijken," zei Ted. Toen hun militaire dienst voorbij was, waren de twee onmiddellijk getrouwd en begonnen ze samen een leven van liefde en gelach. Ted vond werk als leraar, terwijl zijn vrouw als schoolbibliothecaris werkte.

De twee kregen een zoon, Ted Jr., en waren 72 jaar gelukkig getrouwd, tot het overlijden van Florence in 2013. Vanaf die trieste dag begon Ted al snel een routine uit te voeren waardoor hij haar kon blijven eren. Dus ging hij zes dagen per week het graf van zijn vrouw te bezoeken op de "National Memorial Cemetery of the Pacific". Elke ochtend om 6.30 uur is Ted daar bij zijn vrouw, die drie bussen neemt om zich bij haar te voegen, in wind, regen, brandende zon of sneeuw.

Advertisement
YouTube - CBS 17

YouTube - CBS 17

De weduwnaar besteedt het grootste deel van zijn tijd aan het verzorgen van het graf van Florence: hij zorgt ervoor dat het gras om haar heen goed wordt gemaaid, brengt haar verse bloemen, poetst de grafsteen en praat met haar: "Ik beschouw het als mijn manier om haar te bedanken voor alles, de liefde en hulp die ze me tijdens ons jarenlange huwelijk heeft gegeven”, merkte ze op.

Ted heeft elk bezoek aan zijn overleden vrouw op de kalender gemarkeerd met duizelingwekkende cijfers: in 2018 had hij 1.300 reizen gemaakt! De weduwnaar heeft ook een plan bedacht voor wanneer ook hij zijn geliefde in de hemel zal vergezellen: hij heeft zijn parochie gevraagd om eens per maand bloemen te brengen naar het graf van Florence. Zijn verhaal heeft de ronde gedaan op sociale media en veel gebruikers zijn ontroerd door zo'n diepe, onvoorwaardelijke en grenzeloze liefde. Een werkelijk voorbeeldige manier om je geliefde te eren.

Advertisement