Kleindochter filmt de laatste momenten van haar oma samen met haar opa: "Welterusten lieverd, je was zo dierbaar"

Janine

19 Januari 2023

Kleindochter filmt de laatste momenten van haar oma samen met haar opa:
Advertisement

Liefde is het grootste en puurste gevoel van allemaal, maar niet velen hebben het ten volle ervaren. Hoevelen kunnen zeggen dat ze de grootste liefdesrelatie hebben geleefd of leven dat ze zich ooit konden voorstellen? Tegenwoordig lijkt het moeilijk om zelfs maar een date goed te laten verlopen, laat staan ​​een levenslange verbintenis aan te gaan met iemand die je als je zielsverwant beschouwt. Toch zijn er enkele gelukkigen, maar om die te vinden moet je vaak kijken naar vorige generaties. Emily Hime ontroerde het web met de foto's en het melancholische verhaal van het liefdesverhaal tussen haar grootvader en haar grootmoeder, die te vroeg stierf door een ernstige ziekte. Volgens Emily hebben we zoveel te leren van zo'n stel.

via Facebook / Emily Hime

Advertisement

Emily deelde een hartverwarmend eerbetoon aan haar grootouders op haar Facebook-pagina. Ze grapte dat iedereen in de familie zei dat haar grootvader, Derek, het niet had kunnen overleven zonder haar grootmoeder, die letterlijk alles leidde. Helaas heeft het leven een vreemde manier om dingen over te brengen en kreeg Emily's grootmoeder een ongeneeslijke ziekte, waardoor ze afhankelijk was van haar man en cycli van chemotherapie moest ondergaan. Een jaar lang waren de rollen totaal omgedraaid en moest grootvader Derek leren koken, de was doen en wat zijn geliefde vrouw verder nog nodig had om zich wat beter te voelen. In haar ontroerende bericht beschrijft Emily haar persoonlijke definitie van "liefde" in deze woorden (en nog veel meer):

“Het is opa die haar hand vasthield. Elke doktersafspraak bijwoonde. Die het huis niet verliet tenzij iemand het van hem overnam, want hij wilde niet dat oma alleen was, zelfs niet voor een paar minuten”.

Opa Derek heeft zijn geliefde vrouw nooit in de steek gelaten, nog geen moment, en heeft altijd de hoop gekoesterd haar mee naar huis te kunnen nemen, zozeer zelfs dat hij zijn kleindochter Emily vroeg om hem te helpen met de decoraties voor als haar grootmoeder terug zou keren. Opa bleef haar maar vertellen hoe mooi ze was, ook al werden het kleine lichaam en de gezondheid van de oude vrouw met de dag kwetsbaarder. "Ze hadden dat soort liefde dat voor altijd duurt, de liefde waar we allemaal naar streven", schreef Emily, "Ze zouden volgende maand 60 jaar getrouwd zijn”.

Opa's laatste woorden tegen zijn vrouw, voordat hij vertrok, waren hartverscheurend: "Oh je bent zo dierbaar, welterusten mijn liefste."

In het licht van het mooie liefdesverhaal van haar grootouders, gaf Emily iedereen waardevol advies: "Kies iemand die over 60 jaar nog steeds je absolute beste vriend zal zijn. Die je hand nog steeds vasthoudt in de goede tijden, maar vooral in de slechte. Iemand die zich niet schaamt of verlegen is om zijn liefde te uiten. Iemand die trots zegt "ze is de mooiste ter wereld en ik hou zoveel van haar" in een kamer vol mensen. Dat is liefde." We konden het niet meer eens zijn met deze definitie.

Advertisement