90-jarige fietst 37 km per dag om zijn vrouw met Alzheimer te zien

Janine image
door Janine

04 Maart 2023

90-jarige fietst 37 km per dag om zijn vrouw met Alzheimer te zien
Advertisement

Ware liefde is iets waar iedereen naar streeft, maar slechts enkelen bereiken het echt in het leven. Het is erg moeilijk om iemands "zielsverwant" te vinden, vooral in de moderne tijd, waar technologie bepaalde gewoonten en hofhouding heeft versneld en verdrongen. Tegenwoordig wint verveling het vaak van inzet en het verlangen om samen met iemand een toekomst op te bouwen. Maar de gelukkigen die erin slagen de zogenaamde juiste persoon te vinden, laten ze niet zo gemakkelijk gaan. De hoofdpersoon van dit verhaal is al op leeftijd, maar dat weerhoudt hem er niet van om zijn geliefde vrouw, die helaas aan dementie lijdt, met heel zijn hart lief te hebben. De man bezoekt zijn vrouw elke dag, in een verpleeghuis waar ze is opgenomen, en het maakt niet uit dat hij in totaal 37 km moet reizen.

via Reddit

Advertisement
Reddit

Reddit

Peter Burkhardt is 90 jaar en weet ondanks zijn hoge leeftijd elke dag vele kilometers op de fiets af te leggen om zijn geliefde vrouw in een verpleeghuis te bezoeken. De heen- en terugreis duurt in totaal ongeveer een uur en bestaat uit ruim 34 km weg. Zeven jaar lang, sinds Clara de diagnose Alzheimer kreeg, heeft Peter deze reis gemaakt die sommigen misschien vermoeiend vinden, vooral op zijn leeftijd, zonder ontmoedigd te raken. In amper drie jaar tijd berekende de man dat hij zo'n 40.000 kilometer had afgelegd, het equivalent van meer dan 900 marathons. Maar vermoeidheid lijkt niet te tellen voor Peter als het gaat om het zien van zijn Clara: "Ik wil haar zien, haar stem horen. Als ik het verpleeghuis binnenkom, weet ik meteen waar ze is" zei de oude man, "Ze is niet meer hetzelfde als voorheen, maar ik ben nog steeds verliefd op haar. Elke keer als ik thuiskom, voel ik me verdrietig."

Advertisement
Reddit

Reddit

Waarom de keuze voor de fiets? Welnu, nadat zijn rijbewijs vanwege zijn leeftijd was ingetrokken, moest Peter zich zo goed mogelijk behelpen. Wat de temperatuur of de weersomstandigheden ook zijn, een bezoek aan zijn Clara wil Peter niet missen: als het weer te slecht is, neemt hij een taxi of laat hij zich door zijn kinderen vergezellen. Het maakt niet uit of Clara niet meer beseft wat Peter voor haar doet of wie Peter is, want hij hoeft haar alleen maar te zien en zo nu en dan een van haar knuffels te ontvangen om gelukkig te zijn. Als dat geen ware liefde is!

Advertisement