Hij koopt een oud cruiseschip nadat hij online een advertentie heeft gezien: nu woont hij daar

Janine image
door Janine

29 December 2022

Hij koopt een oud cruiseschip nadat hij online een advertentie heeft gezien: nu woont hij daar
Advertisement

Op internet zijn veel advertenties te vinden die betrekking hebben op de verkoop van diverse objecten, maar ook dubieuze vacatures en andere curiositeiten die meestal dienen om de tijd te doden. De hoofdpersoon van dit verhaal kocht echter niet een eenvoudig item op eBay, of keek naar een tutorial over het restaureren van meubels, maar hij deed de aankoop van zijn leven. Enkele jaren geleden besloot Christopher Wilson dat zijn lot verbonden was met een groot cruiseschip dat voor een gunstige prijs te koop werd aangeboden en vandaag heeft hij eindelijk zijn droom verwezenlijkt om erop te leven en er alles uit te halen.

via Youtube / Aurora Restoration Project

Advertisement
Youtube / Aurora Restoration Project

Youtube / Aurora Restoration Project

Chris was erg nieuwsgierig geworden door de advertentie van de verkoop van een groot en oud cruiseschip met een lengte van bijna 90 meter; het was 2008 en het schip lag afgemeerd in de Californische delta, terwijl de toenmalige eigenaar het koste wat het kost probeerde te verkopen om er vanaf te komen. Chris geloofde niet dat hij serieus een cruiseschip kon kopen, maar besloot toch naar voren te komen: "Ik stelde mezelf voor als potentiële koper, ook al had ik eigenlijk geen interesse in het kopen van een schip. Het was op zijn zachtst gezegd een beetje ver verwijderd van mijn comfortzone". Toen hij het eenmaal bekeek, was Chris echter meteen onder de indruk, ook al was de structuur in slechte staat en had het een ingrijpende renovatie nodig.

Chris begon de geschiedenis van het schip te onderzoeken en ontdekte dat het in 1955 was gebouwd op een scheepswerf in Hamburg, in Duitsland. Het bleek dat het schip, dat oorspronkelijk Wappen von Hamburg heette, het eerste grote passagiersschip was dat na de Tweede Wereldoorlog uit Duitsland voer.

Advertisement
Youtube / Aurora Restoration Project

Youtube / Aurora Restoration Project

Gefascineerd door de geschiedenis van het schip en door zichzelf, deed Wilson daarom zijn bod en ging aan de slag om de structuur in de nabije toekomst gastvrij en bruikbaar te maken. "Ik dacht meteen dat het een lang project zou worden", zegt de man, "het is bijna alsof ik in mijn eentje 15 huizen herbouwd heb". Na ongeveer twee maanden gingen Chris en zijn partner Jin Li aan boord van het schip om al hun energie te wijden aan de restauratie... en ze zijn nooit meer weggegaan! Het is 14 jaar geleden dat Chris het schip kocht en vandaag kan hij eindelijk zeggen dat zijn project vorm krijgt. Het schip is niet alleen zijn thuis, maar is en blijft ook een faciliteit die plaats biedt aan bezoekende groepen, conferenties en grote evenementen. Kortom, na zoveel jaar heeft Chris nog geen moment spijt gehad van zijn keuze.

Hoe waarschijnlijk is het dat je een online advertentie tegenkomt en een vaartuig koopt?

Advertisement