"Ik verdien tot $ 7.000 per maand door boodschappen te doen die anderen niet willen doen"

Janine

04 Januari 2023

"Ik verdien tot $ 7.000 per maand door boodschappen te doen die anderen niet willen doen"
Advertisement

De arbeidswereld staat steeds vijandiger tegenover jongeren en ook ouderen, maar sommige sectoren dreigen voor iedereen een verre luchtspiegeling te blijven. De hoofdrolspeelster van dit verhaal besloot bijvoorbeeld na haar afstuderen in de biologie de wetenschap opzij te zetten om zich bezig te houden met de wereld van acteren en actrice te worden. Jammer dat ook in dit geval de weg beslist bergopwaarts gaat. Om iets te verdienen begon de vrouw dus af en toe werk te doen dat na verloop van tijd het grootste deel van haar dagen in beslag nam. Maar laten we in detail kijken wat het is.

via Business Insider

Advertisement

Vanessa Garcia is een 28-jarige Mexicaanse die "haar fortuin heeft verdiend" dankzij een app die iedereen die hulp nodig heeft bij wat huishoudelijke taken of boodschappen met de buitenwereld verbindt. De jonge vrouw woont in Los Angeles en hoewel ze in de biologie is afgestudeerd, heeft ze ervoor gekozen om een ​​ander pad te volgen, namelijk dat van acteren. Maar zelfs in dit geval is het zeker niet eenvoudig om goedbetaalde rollen te krijgen en het zich veroorloven om alleen te leven met acteren is een droom die te ver weg is. Op een dag liet een vriend van haar haar echter een applicatie zien met wonderbaarlijke implicaties: Taskrabbit, een portaal waar mensen advertenties plaatsten om kleine klusjes of dagelijkse boodschappen te doen. Haar vriend had bijvoorbeeld aangeboden Ikea-meubels in elkaar te zetten; de keuze is echter veel gevarieerder en Vanessa heeft langzaam het volledige potentieel van de app benut.

"Ik verspilde geen tijd en schreef me in voor Taskrabbit, ik ontdekte dat je veel meer kon dan alleen Ikea-meubels in elkaar zetten", zei de ondernemende jonge vrouw, "Er kwamen allerlei soorten verzoeken, van het inpakken van cadeaus tot het herschikken van kleerkasten, tot persoonlijke assistent van een evenementenplanner. Ik begon al die weekendklussen te doen. Een paar jaar later begon ik ten volle te profiteren van alles wat de app te bieden had en schreef ik me in voor alle banen waarvan ik wist dat ik ze kon doen". Het komt erop neer dat Vanessa vandaag tot $7.000 per maand verdient met het doen van andermans boodschappen.

Het is ook een zeer flexibele manier van werken, aangezien niemand Vanessa dwingt om een ​​minimum aan wekelijkse klussen aan te nemen: "Soms werk ik zeven dagen per week, andere slechts drie. Het gaat om enige flexibiliteit en het vermogen om te kiezen wanneer en hoe lang je je kunt binden."

Denk je dat dit een kans om te benutten is?

Advertisement