Ze wil maar 15 mensen op haar begrafenis: “Zij die zich nooit zorgen om mij hebben gemaakt, moeten er niet bij zijn”

Janine

02 Januari 2023

Ze wil maar 15 mensen op haar begrafenis: “Zij die zich nooit zorgen om mij hebben gemaakt, moeten er niet bij zijn”
Advertisement

In het leven moet je proberen jezelf te omringen met mensen waarmee je goed overweg kunt, met wie je momenten van liefde en vriendelijkheid kunt delen. Het leven is te kort om wrok te koesteren, te haten of je dagen te besteden aan het luisteren naar iemands klachten. Vaak zijn familieleden helaas niet de eersten die het ideale "reisgezelschap" zijn: zelfs als ze familie zijn, betekent dit niet noodzakelijk dat er die grote genegenheid is die elke kerst of speciale feestdag drijft om samen te komen rond een tafel of voor de open haard. De vrouw over wie we je zo dadelijk gaan vertellen, besloot op een heel originele manier niet te doen alsof en te beslissen wie van de mensen die haar dierbaar waren het echt verdienden om haar begrafenis bij te wonen. Maar laten we het verhaal in detail bekijken.

via La Nacion

Advertisement

María Paz Fuentes Fernández had, toen ze nog leefde, genoeg van degenen die zich voordeden als haar vriendin of in ieder geval moeite deden om net te doen of ze om haar gaven, en haar vervolgens de rug toekeerden in tijden van nood. De vrouw zette een advertentie in een krant om te publiceren wie haar begrafenis kon bijwonen en alle activiteiten met betrekking tot haar dood wanneer het "haar moment" zou zijn geweest: van bezoeken aan het uitvaartcentrum, tot de wake, tot aan de begrafenis. Het idee was niet alleen origineel, maar benadrukte ook hoe weinig mensen op die lijst stonden: slechts 15 werden toegelaten tot de begrafenis van de vrouw. Uit dit significante cijfer blijkt duidelijk dat de vrouw helemaal niet gelukkig was met de meeste van haar relaties, vooral niet met haar familieleden.

Het bericht van de vrouw werd ironisch genoeg door een gebruiker op Twitter geplaatst, wellicht juist omdat je nooit zou verwachten dat iemand zoiets zo duidelijk zou plannen.

Spain woman tables list of names that will attain her funeral A woman in Spain organized for her obituary to be...

Pubblicato da Chima Godson su Sabato 12 giugno 2021

Het bericht van de vrouw luidde als volgt:

 


"Volgens mijn principes en mijn eigen specifieke manier om dingen te beslissen, besluit ik dat: aangezien ik al lang geen band meer met mijn familieheb, leg ik mijn testament op zodat alleen de mensen die ik hieronder noem, kunnen deelnemen aan mijn begrafenis, het uitvaartcentrum, de kerk en de begraafplaats bezoeken: Fina García Vázquez, Juan Pedro Tejero García, Antón Montenegro, Segundo Viñas, Carmelita, Julián Francés, Rosa, Ana Tere Fernández, Ascensión Rodríguez, Susana, Silvia, Noelia, Pilar Lema, Ricardo en Juan. Aan de rest van de mensen die zich nooit zorgen hebben gemaakt over mijn leven, wens ik dat ze doorgaan zoals ze zijn".

 Geen wonder dat veel gebruikers de lugubere boodschap van de vrouw toejuichten en het erover eens waren dat ze de hypocrisie van de meeste mensen haten: "Iemand om je zien huilen terwijl je misschien al 30 of 40 jaar niet door ze op straat bent begroet, is zelfs beledigend", schreef een gebruiker.

Wat denk jij ervan?

Advertisement