Dakloze vader woont in een auto met zijn 10-jarige dochter: de politie besluit hem te helpen

Janine image
door Janine

26 Januari 2023

Dakloze vader woont in een auto met zijn 10-jarige dochter: de politie besluit hem te helpen
Advertisement

Soms kan het leven ons hele moeilijke periodes bezorgen, zo lang dat het eindeloos lijkt, maar gelukkig komen zelfs de donkerste nachten tot een einde met de dageraad. De heer James Schweikhard, een 41-jarige alleenstaande vader uit de Verenigde Staten die met zijn 10-jarige dochter op straat leefde, weet dit heel goed.

Alles wat ze hadden was een klein busje, maar na verschillende pogingen om een ​​baan of een huis in Oklahoma te vinden, overwoog James om naar Colorado te verhuizen om meer geluk te vinden. Omdat ze geen onderdak vonden, was hij met zijn dochter in het busje gaan wonen.

via Today

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Ze kwamen in de zomer aan in de staat Colorado en James schreef zijn dochter onmiddellijk in op school, terwijl hij een baan vond om te overleven. De leraren van de dochter begonnen te vermoeden dat het kind in ongeschikte omstandigheden leefde en meldden hun bezorgdheid bij de politie van Lakewood. Agent Butler ging meteen kijken wat er aan de hand was. Ondertussen ging het niet goed met James: zijn busje deed het niet meer en omdat hij niet in staat was om naar zijn werk te gaan, werd hij ontslagen. James kromp ineen toen hij agent Butler zag, bang dat zijn precaire situatie hem de voogdij over zijn dochter zou kosten, maar in plaats daarvan gebeurde er iets onverwachts.

De politie huurde echter op eigen kosten een sleepwagen en liet het voertuig gratis repareren. De monteur die verantwoordelijk was voor de reparatie was zo ontroerd door het verhaal van de jonge vader dat hij besloot het woord te verspreiden om hem te helpen een nieuwe baan en een huis te vinden. Binnen de kortste keren kreeg James vijf vacatures en een klein huis met een betaalbare huur. De 41-jarige man nam graag een van de vacatures aan en was verbaasd over hoe snel de politie de problemen waar hij al bijna twee jaar mee worstelde, wist op te lossen.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Het woord bereikte de oren van de hele gemeenschap van Lakewood en bijna alle bewoners boden financiële hulp, basisbehoeften en al het mogelijke aan om James en zijn dochter weer op de juiste manier te laten beginnen. Iemand gaf borden, iemand anders een koelkast, weer een ander een bed, wat meubels, enzovoort. “Dit heeft me mijn vertrouwen in de mensheid teruggegeven. Ik heb geen woorden om al mijn vreugde en dankbaarheid uit te drukken", aldus James.

“Het gaat erom deel uit te maken van de gemeenschap. Het verbaast me dat we dit zo snel hebben kunnen doen. Mij ​​is altijd geleerd dat je een ander moet helpen. James heeft veel van het werk gedaan om zich te organiseren", legt sergeant Dave Hoover uit: "Nu is het aan hem, dit is een startpunt. We zijn er zeker van dat hij op deze weg zal doorgaan en zijn best zal doen", voegde hij eraan toe.

We wensen hem veel succes toe.

Advertisement