Ze brengt ze de nacht door in de auto met haar kinderen omdat ze het huis is uitgezet: een barmhartige Samaritaan laat een briefje achter om haar te helpen

Janine image
door Janine

11 Februari 2023

Ze brengt ze de nacht door in de auto met haar kinderen omdat ze het huis is uitgezet: een barmhartige Samaritaan laat een briefje achter om haar te helpen
Advertisement

Deze jaren van wereldwijde economische crisis zijn voor veel mensen niet gemakkelijk geweest, vooral niet voor degenen die een huis huren, die gemakkelijker het risico lopen uit huis te worden gezet als ze niet betalen. Deze zorg hield ook Yvonne, een alleenstaande moeder uit Baltimore, Verenigde Staten, in haar greep. De jonge vrouw heeft een baan, maar ze kreeg te maken met een reeks persoonlijke en economische problemen waardoor ze de huur niet meer kon betalen, waardoor ze van de ene op de andere dag dakloos werd.

via Instagram / mindfulskatergirl

Advertisement
Flickr / Lars Plougmann / Not the actual photo

Flickr / Lars Plougmann / Not the actual photo

Yvonne gebruikte het laatste geld om borg te betalen voor haar bezittingen en nam mee wat nodig was om de nacht in de auto door te brengen met haar kinderen, de auto parkerend op de parkeerplaats van een supermarkt. In de loop van de avond merkte een voorbijganger de moeder met de twee kinderen aan boord op en besloot een briefje onder de voorruit van de auto achter te laten om hulp aan te bieden.

De volgende ochtend las Yvonne het briefje, waarin een organisatie werd genoemd die kan helpen geld in te zamelen voor huisvesting in noodsituaties zoals de hare. Het briefje bevatte de Instagram-contacten van Shelly Tygielski, de oprichtster van een gemeenschap voor wederzijdse hulp. De moeder nam vervolgens contact op met Shelly, in de voorzichtige hoop hulp te krijgen.

Advertisement
Flickr / bossco / Not the actual photo

Flickr / bossco / Not the actual photo

Shelly antwoordde door Yvonne te vragen wat ze nodig had en de moeder antwoordde dat ze een veilige en warme plek moest zoeken in de buurt van de school van haar kinderen. Op dat punt creëerde Shelly een Instagram-post en opende ze een inzamelingsactie, terwijl ze ondertussen de moeder en haar kinderen een maand lang een kamer in een Holiday Inn garandeerde, zodat het gezin veilig kon overnachten.

Dankzij de hulp van die voorbijganger en Shelly kreeg Yvonne snel haar leven weer in handen. Na een paar dagen was de inzamelingsactie zo succesvol dat Yvonne het voorschot voor de huur van een nieuw huis kon betalen, waardoor ze de eerste maand al had betaald. Dankzij de hulp van gebruikers kon de jonge moeder haar werk weer oppakken en de eindjes aan elkaar knopen. Diep geraakt door de vrijgevigheid van degenen die hebben gedoneerd, plaatste Shelly ook een bedankbericht van Yvonne: "Ik ben zo opgelucht, zo opgetogen. Yvonne en haar familie zijn enorm dankbaar en ook ik dank jullie allemaal omdat we niet alleen ons doel hebben bereikt, we hebben het overtroffen."

Advertisement