"Ze bekritiseren me omdat ik op mijn 39e geen relatie of kinderen heb: ik ben niet bang voor mijn toekomst als single”

Janine

06 Januari 2023

Advertisement

Voor velen is het hebben van een partner met wie ze hun leven kunnen delen van fundamenteel belang en zonder hen zouden ze absoluut niet verder kunnen. Leven als echtgenoot of echtgenote is echter niet altijd de juiste keuze: het is prima om op zoek te gaan naar een soulmate, de wederhelft te vinden met wie je veel levenservaringen kunt opdoen, maar als dit niet gebeurt, is jezelf annuleren of denken dat je minder waard bent, helemaal niet juist.

De hoofdpersoon van dit verhaal weet er alles van, die op 39-jarige leeftijd en na harde kritiek bekende dat single zijn zo slecht nog niet is. Beter zo'n keuze, in plaats van in iemands gezelschap te blijven uit angst niet geaccepteerd te worden.

via Daily Star

Advertisement

missclairahermet/Instagram

Dit is Claira Hermet, radiopresentatrice, die al een tijdje bezig is met het publiceren van content over haar vrijgezelle leven. Het begon allemaal met een video die op het net werd geplaatst toen ze 37 was en waarin ze zei dat ze, alleen en zonder kinderen, een vredig en zorgeloos leven leidde, en waarop een gebruiker zou hebben gereageerd met niet bepaald vriendelijke woorden. Blijkbaar zou hij haar in feite hebben verteld dat ze de "acceptabele" leeftijd had overschreden om een ​​levenspartner te vinden en dat ze daarom alleen zou zijn. Het antwoord van de vrouw liet natuurlijk niet lang op zich wachten.

Ter ondersteuning van het welzijn dat ook voortkomt uit alleen zijn, heeft de 39-jarige herhaaldelijk benadrukt dat geluk niet noodzakelijkerwijs gekoppeld hoeft te zijn aan de aanwezigheid of afwezigheid van een partner, noch aan die van kinderen.

missclairahermet/Instagram

"Ik heb lang nagedacht over de kwestie - beweert ze in een van de talloze clips die op sociale media zijn geplaatst - ik heb mezelf vaak afgevraagd: neem ik liever 'genoegen' met een relatie of leef ik mijn bestaan ​​als vrijgezel? Het antwoord ligt voor de hand. Vaak - vervolgde ze - heb ik horen zeggen dat we met onszelf al compleet zijn en dat we ons niet moeten uitputten op zoek naar de wederhelft, ik geloofde het niet, maar ik moet toegeven dat het zo is".

Reflecties die veel van haar fans hebben gedeeld en waarvoor ze haar hebben bedankt. Liefde, gevoelens en de daaruit voortvloeiende vreugde zijn niet alleen beperkt tot liefdesrelaties. Er zijn veel andere banden die op dezelfde manier kunnen voldoen: vriendschappen, familie, naaste collega’s. Kortom, partners, voor haar en voor vele anderen, lijken niet onmisbaar en het onderwerp heeft meermaals zelfs ironische opmerkingen opgeroepen die aangeven hoe belangrijk het is om het serieus te nemen, maar ook om er geen punt van te maken.

Advertisement

missclairahermet/Instagram

Natuurlijk heeft Claira de deuren voor een hypothetische toekomstige partner niet gesloten, maar ze zal nooit accepteren dat haar leven alleen draait om de zoektocht naar deze figuur. Wanneer en als hij komt, zal hij welkom zijn, maar waarom zou ze in de tussentijd niet genieten? "Het leven is kort en ik weiger het te verspillen door verdrietig te zijn over mijn relatiestatus." En geef haar eens ongelijk.

Wat vind je van haar levensfilosofie?

Advertisement