"Ik heb tegen mijn dochter gezegd dat ik haar verjaardagsfeestje afzeg als ze ook haar biologische vader uitnodigt"

door Janine

19 Januari 2023

"Ik heb tegen mijn dochter gezegd dat ik haar verjaardagsfeestje afzeg als ze ook haar biologische vader uitnodigt"
Advertisement

Veel ouders weten het goed: het is niet altijd gemakkelijk om met hun tienerkinderen om te gaan. Het zijn moeilijke leeftijden, waarin het karakter van de kinderen vaak nog niet volwassen maar ook niet kinderlijk is, en daarom voorbestemd om problemen, tegenstellingen en discussies op te leveren. Wanneer de ouders gescheiden zijn, wordt het nog ingewikkelder, zoals blijkt uit het verhaal dat we je gaan vertellen.

De hoofdrolspelers zijn een moeder en haar 17-jarige dochter die helaas niet is opgegroeid met een altijd aanwezige vaderfiguur. De relatie tussen de ouders van het meisje is ingewikkeld en ter gelegenheid van een verjaardagsfeestje kwamen alle problemen aan de oppervlakte, wat resulteerde in een nogal bitter contrast, waarvoor de vrouw om hulp vroeg op internet. Laten we eens kijken wat er gebeurd is.

via throwaway3213451/reddit

Advertisement
Hippopx - Not the actual photo

Hippopx - Not the actual photo

De biologische vader van Kelly, 17 jaar, verliet het huis toen zijn dochter nog maar 4 was, maar sindsdien heeft hij geprobeerd haar en haar moeder af en toe te helpen, vooral financieel. Toen ze opgroeide, besloot het meisje opnieuw contact te maken met haar vader, aanvankelijk zonder medeweten van haar moeder, die het later ontdekte en het niet goed opvatte.

Ondertussen hertrouwde de vrouw met Christopher, met wie ze een groot feest organiseerde voor Kelly's verjaardag. Dus toen de tiener vroeg of die haarvader mocht uitnodigen, antwoordden zowel haar moeder als haar huidige echtgenoot resoluut nee. Ze konden niet opschieten met de man en zouden niet accepteren dat hij naar het verjaardagsfeestje kwam.

"Ik heb mijn dochter verteld dat ik me niet op mijn gemak voel als hij in mijn huis komt - merkte Kelly's moeder op - en als hij in dezelfde kamer is als ik; ze barstte in tranen uit en vertelde me dat Christopher en ik haar onrecht deden. Gezien die reactie - vervolgde de vrouw - heb ik tegen Kelly gezegd dat als ze zich niet beter gedroeg, we haar verjaardagsfeestje helemaal zouden annuleren".

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

De 17-jarige vatte het slecht op en de discussie ging lang door, ook met andere familieleden. Volgens Kelly's halfzus heeft haar moeder ongelijk om haar biologische vader niet op het feest te willen, en ze zou er geen probleem van moeten maken als haar dochter haar vader ziet. De vrouw hield echter vol dat de relatie met de man niet goed is en dat hij zich in het verleden niet goed heeft gedragen tegenover haar en de jonge vrouw.

"Kelly zegt dat ze het me niet zal vergeven als ik haar vader niet op het feest laat komen. Ben ik echt zo onredelijk om te weigeren?" vroeg ze ter afsluiting van haar bericht op Reddit. Gebruikers die haar verhaal hebben gelezen, zijn verdeeld: een deel is solidair tegenover haar standpunten, anderen nemen het voor haar dochter op. Een beslist gecompliceerde situatie.

Wat denk jij ervan?

Advertisement