Na drie miskramen leek het haar onmogelijk nog een kind te krijgen: uiteindelijk bevalt ze van een vierling

Janine

12 Januari 2023

Na drie miskramen leek het haar onmogelijk nog een kind te krijgen: uiteindelijk bevalt ze van een vierling
Advertisement

In de collectieve verbeelding lijkt de komst van een baby simpel, natuurlijk, vaak ook te nonchalant. Dit is echter niet altijd het geval: zwanger kunnen worden is zo'n nauwkeurig en complex proces dat niets aan het toeval wordt overgelaten, integendeel. Als het gebeurt, kunnen we echt spreken van "het lot".

Dat weet Dayna Childress maar al te goed, een jonge 28-jarige moeder die na de komst van haar eerste kind Lincoln probeerde een tweede kind te krijgen, maar zonder veel succes: helaas kreeg de jonge vrouw drie opeenvolgende miskramen. Voordat ze het uiteindelijk opgaf, koos Dayna ervoor om haar toevlucht te nemen tot vruchtbaarheidsmiddelen.

via DailyMail

Advertisement

Toen de kleine Lincoln negen maanden oud was, besloten Dayna en haar man Colby om hun gezin uit te breiden. Na zeven maanden ontdekte Dayna dat ze zwanger was, maar verloor de baby al na zes weken. Na die ongelukkige zwangerschap probeerde de jonge vrouw opnieuw zwanger te worden, met hetzelfde trieste resultaat. Bezorgd over het ongelukkige toeval, vroeg Dayna de mening van enkele gynaecologen om eventuele vruchtbaarheidsproblemen op te lossen: "Mijn eerste zwangerschap begon en eindigde met succes en in volledige gezondheid, ik kon het niet verklaren", merkte ze op.

Geen enkele arts vond een afwijking in haar voortplantingssysteem, dus schreef een specialist wat medicijnen voor om haar te helpen zwanger te worden. Na ongeveer een jaar werd Dayna opnieuw zwanger, maar ook deze zwangerschap eindigde in een miskraam. "Mijn derde verlies deed me denken dat ik het nooit meer zou kunnen", herinnert de jonge moeder zich.

Hoewel erg ontmoedigd, bleef Dayna doorgaan, totdat ze uiteindelijk zwanger werd van een vierling. "De eerste echo liet meteen vier ruimtes zien, maar we hoorden maar twee baby's met kloppende hartjes. We dachten dat het hooguit een tweeling zou zijn, waar we hoe dan ook erg blij mee waren. Toen we het kloppen van de andere twee kleine hartjes ontdekten, was onze vreugde onbeschrijfelijk! We zouden eindelijk het gezin worden met veel kinderen dat we al heel lang wilden hebben! Het was een echt wonder', zei Colby.

We wensen dit grote gezin veel geluk toe.

Advertisement