Bedrijf organiseert een uitwisseling van geschenken en wijst er willekeurig een toe aan elke werknemer: een vrouw wint $175.000

Janine

10 Januari 2023

Bedrijf organiseert een uitwisseling van geschenken en wijst er willekeurig een toe aan elke werknemer: een vrouw wint $175.000
Advertisement

De feestdagen zijn altijd erg intens en ieder van ons heeft zoveel dingen te doen. Allereerst is er de organisatie van lunches en diners voor meerdere personen en vervolgens de keuze van de in te pakken geschenken, zowel privé als werk. In het laatste geval organiseert elk bedrijf zichzelf naar eigen goeddunken en meestal zijn het de werkgevers die hun werknemers hulde brengen met een min of meer groot geschenk.

In het verhaal dat we je willen vertellen, is echter voor iets heel bijzonders gekozen waar vooral een medewerker baat bij had. Maar we leggen het je wat beter uit.

via People

Advertisement

Het hele verhaal speelde zich af in Louisville, Kentucky, in de Verenigde Staten, waar Lori Janes, een medewerkster van een tandartspraktijk, een uitzonderlijk moment beleefde dankzij een leuk spel dat ze speelde met haar collega's. Elk bedrijf organiseert zichzelf om het jaar doorgebracht met zijn werknemers te vieren en hen een moment van ontspanning en gezelligheid te bezorgen. In dit geval werd gekozen voor het spel van de witte olifant, dat bestaat uit het beschikbaar stellen aan iedereen van geschenken van weinig waarde, maar erg vermakelijk, die meestal worden toegewezen door extractie. Het meest goliardische ligt echter in het kunnen uitwisselen van geschenken, als men niet tevreden is met zijn cadeau.

Dit is precies wat er met Lori is gebeurd. Een collega "stal" haar cadeau en ze moest voor een ander kiezen. In de tweede ronde viel een pakket van 25 krasloten in haar handen. Aangemoedigd door de anderen, begon de vrouw te controleren of het geluk aan haar kant was. Uit het eerste lot kwam een winst van $50, maar er gebeurde iets ongelooflijks naarmate ze verder ging.

Ze kraste een ander lot en zag dat ze maar liefst $175.000 had gewonnen. Een enorm bedrag dat noch zij, noch haar collega's konden geloven. "Niemand wist kalm te blijven - zei Loris - Er waren mensen die het lot keer op keer dubbel controleerden, anderen scanden het via de applicatie van de loterij. We waren allemaal sprakeloos".

Toen ze later beseften dat het echt was en ze goed hadden gekeken, belde de vrouw onmiddellijk haar familie om hen te laten weten hoeveel geluk ze had. Omdat ze dachten dat het een grap was, geloofden man en kinderen het niet, maar toen ze op de achtergrond vreugdekreten, applaus en felicitaties hoorden van de andere werknemers, beseften ze dat het waar was en verheugden ze zich samen met hun moeder en vrouw.

Een beslist ongebruikelijke situatie die velen met stomheid heeft geslagen. Er zijn veel mensen die hun geluk beproeven, we weten het goed, maar in dat geval zoeken we naar geluk en doen we er alles aan om het gewenste bedrag te kunnen "vinden". In dit verhaal lijkt het er juist op dat het het geluk was dat Lori zocht en haar op de een of andere manier beloonde met een onverwachte overwinning.

Laten we hopen dat dergelijke positieve dingen ook andere mensen kunnen overkomen en wie weet of het witte olifantenspel de favoriet wordt onder de spellen die door bedrijven worden georganiseerd. Is jou ooit zoiets overkomen?

Advertisement