Op 78-jarige leeftijd trouwt hij met een 17-jarig meisje: hij verlaat haar na een paar weken

Janine

14 Januari 2023

Op 78-jarige leeftijd trouwt hij met een 17-jarig meisje: hij verlaat haar na een paar weken
Advertisement

Er zijn veel clichés over de liefde: er wordt gezegd dat het geen leeftijd kent en dat het voldoende is om eventuele tegenslagen te overwinnen, maar de realiteit is iets ingewikkelder dan dat. Hoewel je misschien heel sterke gevoelens hebt voor een andere persoon, is het soms gewoon niet mogelijk om samen te zijn, zelfs als je bereid bent te vechten om het te laten werken. Helaas heeft de liefde niet altijd een gelukkig einde en verschillen kunnen niet altijd worden overwonnen met simpele gevoelens.

Het verhaal dat we je nu gaan vertellen is een duidelijk voorbeeld van deze trieste moraal: een meisje van slechts 17 jaar is zojuist door haar man in de steek gelaten vanwege het enorme leeftijdsverschil.

via IBT Times

Advertisement

Abah Sarna, 78 jaar, ontmoette de jonge Noni Navita, 17 jaar, in haar thuisland in West-Java, Indonesië. De twee ontmoetten elkaar toen Noni werkte als bediende voor de levering van brandstof en Abah een klant was die regelmatig reisde om zijn landbouw voertuigen bij te tanken. Ondanks het grote leeftijdsverschil, had Noni interesse in Abah en de twee begonnen eerst een liefdevolle vriendschap te vormen, daarna kregen ze een relatie tot ze besloten om te trouwen.

In eerste instantie werd deze keuze niet verwelkomd door de ouders van Noni, 56 en 57 jaar oud, maar toen ze hun dochter zo vastberaden en verliefd zagen, stemden ze in met de bruiloft. Zoals de lokale traditie wil, bood Abah zijn bruid een reeks geschenken en spaarde kosten noch moeite: hij gaf haar 11 gram goud, een grote som geld, twee pick-uptrucks vol huishoudelijke artikelen en een motor voor haar familie.

Ondanks Noni's geluk en schijnbaar rustige huwelijksleven, vroeg Abah slechts 20 dagen na de bruiloft de scheiding aan van zijn vrouw. Noni en haar familie kunnen zo'n plotselinge beslissing die geen geldige redenen lijkt te hebben, niet verklaren, maar - volgens de mening van enkele van Noni's familieleden - het is mogelijk dat Abah onder druk is gezet door zijn familie, die het jonge meisje nooit heeft geaccepteerd.

In feite hebben de familieleden van Abah scherpe kritiek geuit op de genereuze bruidsschat die aan zijn bruid is gegeven. Het lijkt er in ieder geval op dat de man in het echtscheidingsverzoek niet eens melding maakt van de teruggave van wat is gedoneerd.

Wat vind je van dit verhaal?

Advertisement