Dakloze komt een restaurant binnen en vraagt ​​om wat etensresten: hij krijgt een complete warme maaltijd aangeboden

Janine image
door Janine

20 Januari 2023

Dakloze komt een restaurant binnen en vraagt ​​om wat etensresten: hij krijgt een complete warme maaltijd aangeboden
Advertisement

Er zijn allerlei soorten mensen op de wereld en dat is een van de mooiste dingen omdat het de diversiteit is die het universum tot een plek maakt die het waard is om in te leven. Omgaan met mensen die andere ideeën hebben dan de onze, tegengestelde levensstijlen, karakters waarvan we nooit dachten dat we ermee zouden kunnen opschieten, is niets anders dan de beste manier om je te verrijken.

Dan zijn er individuen die minder geluk hebben dan anderen en soms is het goed om ze een beetje aandacht en misschien zelfs wat hulp te geven. Wat in het verhaal dat we je willen vertellen gebeurde en waarin het gebaar van een jonge restaurateur opviel door zijn positiviteit.

via Ronda Chung /Facebook

Advertisement

El Sur Street Food Co. is the epitome of compassion and local love. This person came in and asked if they had any food...

Pubblicato da Ronda Chung su Mercoledì 4 gennaio 2023

Het gebeurde allemaal in Arkansas, in de Verenigde Staten, waar een dakloze een restaurant binnenging, de El Sur Street Food Co., om iets te eten te vragen. Bang en klaar om afgewezen te worden, probeerde de man niet opdringerig te zijn en zowel de managers als de andere klanten niet te irriteren, maar ondanks zijn aanvankelijke wantrouwen overkwam hem iets totaal onverwachts.

Het moment werd vereeuwigd door een van de klanten die diezelfde dag in het restaurant zat en een bericht plaatste waarin hij het gedrag van de jonge restaurateur prees. "Deze plek is een synthese van het mededogen dat onze stad kenmerkt - zo begint het bericht - Die man kwam binnen en vroeg om wat restjes, maar het antwoord was geweldig. De eigenaar vertelde hem dat hij hem graag de hele maaltijd zou aanbieden, geen restjes, en vroeg hem of hij het liever zittend aan tafel consumeerde of het mee wilde nemen - zo is te lezen - Toen de dakloze hem vertelde dat hij gezien zijn toestand op geen enkele manier schade wilde toebrengen aan zijn bedrijf, antwoordde de restaurateur dat hij blij was hem te ontvangen en nodigde hem uit om te gaan zitten".

Advertisement

Een gebaar, een keuze en een altruïsme die niet altijd gemakkelijk te vinden zijn. Er zijn veel mensen die, wanneer ze met soortgelijke situaties worden geconfronteerd, er de voorkeur aan geven zich af te wenden en te doen alsof ze niets hebben gezien. In dit geval - en ongetwijfeld in vele andere gevallen - was de reactie heel anders en zeer positief. Het gebaar van de jonge eigenaar was niet iets opvallends, maar het betekende zeker heel veel voor die ongelukkige man.

Het zijn mensen zoals hij die het dagelijks leven gemakkelijker en "gelukkiger" maken, ook voor degenen die weinig te lachen hebben. We moeten een voorbeeld nemen aan degenen die, zoals deze restauranthouder, hun hand hebben uitgestoken, mensen in moeilijkheden hebben verwelkomd en zelfs iets meer hebben gedaan dan ze konden.

Zou jij hetzelfde hebben gedaan in zijn plaats?

Advertisement