"Na 12 jaar huwelijk besloot ik mijn vrouw te verlaten omdat ze altijd te laat komt"

Janine image
door Janine

11 Februari 2023

"Na 12 jaar huwelijk besloot ik mijn vrouw te verlaten omdat ze altijd te laat komt"
Advertisement

Tijden respecteren, op tijd komen en niet op je laten wachten is niet een eigenschap waar iedereen zich in onderscheidt. Er zijn mensen die hierin slagen en die zich integendeel gewoon niet realiseren dat ze weinig tijd hebben om bepaalde dingen te doen voordat ze een verplichting aangaan. Hoe gedraag je je in deze gevallen als je aan de zijde staat van een persoon met een vergelijkbaar kenmerk? Er zijn er die diep ademhalen en besluiten het te verdragen en er zijn er die er na een tijdje niet meer tegen kunnen en een einde maken aan deze onaangename routine.

Wat bijvoorbeeld de hoofdpersoon van dit verhaal overkwam. Nadat hij het te laat komen van zijn vrouw heel lang had getolereerd, nam hij een drastische beslissing. Laten we er samen achter komen.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

In een Reddit-bericht luchtte een man zijn hart over de moeilijke gezinssituatie die hij had en die hem na 12 jaar ertoe bracht een definitieve beslissing te nemen. De man maakte enkele dingen in zijn verhaal duidelijk waarin hij specificeerde dat hij geen "midlifecrisis" heeft, niet op zoek is naar een jongere persoon en ook geen buitenechtelijke affaire heeft. Zijn enige grote, onoverkomelijke probleem ligt in het gedrag van zijn vrouw.

De woorden van de auteur suggereren meteen dat het allemaal draait om de nare gewoonte van zijn wederhelft om altijd te laat te komen. Er is geen afspraak dat de vrouw in 12 jaar tijd heeft gerespecteerd en dit zorgde na verloop van tijd voor een onherstelbare breuk tussen het echtpaar.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

"Ze heeft er nooit moeite voor gedaan - zei hij - Sinds we een relatie hebben, moest ik altijd 15 tot 60 minuten wachten voordat ze kwam opdagen. Ze respecteerde nooit een afspraak en het werd erger zodra we getrouwd waren en daarna met de komst van onze baby. Als we naar schoolbijeenkomsten gaan, komen we altijd een half uur te laat - vervolgde hij - we gaan naar de bioscoop maar we zien nooit het begin van de film en met etentjes is het hetzelfde. Eerst gaf ze de schuld aan externe omstandigheden waardoor ze niet op tijd kon zijn, nu aan onze zoon."

Blijkbaar is de enige keer dat ze op tijd was, voor het concert van haar favoriete band. In dat geval kwam ze een uur te vroeg opdagen.

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Haar man heeft haar houding uit liefde altijd getolereerd, maar toen hij de grens had bereikt, besloot hij de relatie te beëindigen. "Het hoogtepunt kwam toen we op een dag weg moesten, onze zoon en ik waren al buiten en zij kwam maar niet. Na 20 minuten ging ik kijken wat er was gebeurd en ze had op dat moment gewoon besloten te stofzuigen".

Dus nam hij de pijnlijke beslissing om het huwelijk te beëindigen, maar het destabiliseerde de vrouw die, zonder tijd te verspillen, haar hele familie vertelde over de bedoeling van haar man. Maar is het gedrag van de man echt overdreven?

Wat denk jij ervan?

Advertisement