De mimespeler dwingt een man zijn vrouw te helpen bij het dragen van hun kind en rugzak. Het filmpje zet je aan het denken

Janine image
door Janine

30 Mei 2023

De mimespeler dwingt een man zijn vrouw te helpen bij het dragen van hun kind en rugzak. Het filmpje zet je aan het denken
Advertisement

Wanneer je besluit een kind ter wereld te brengen, moet je er rekening mee houden dat verantwoordelijkheden en plichten gelijkelijk tussen de twee ouders moeten worden verdeeld. Natuurlijk zal een moeder altijd iets meer te doen hebben, maar het is niet meer dan terecht dat elke vader er alles aan doet om de last te "verlichten" en te helpen. Wat als een man dit zelf niet beseft? Geen probleem, want er is altijd wel iemand die hem eraan herinnert. Een beetje zoals wat er gebeurde in het verhaal dat we je nu gaan vertellen.

Om in dit geval recht te doen, was een mimespeler. De man met het wit geverfde gezicht heeft de vader “in het gareel gezet" die er in vergelijking met zijn partner iets te gemakkelijk bij liep.

via Porque no semeo currio

 Valentina Miranda Cardenas/Youtube screenshot

Valentina Miranda Cardenas/Youtube screenshot

In een video die viraal ging op internet, is te zien hoe een mimespeler een jong stel ouders achtervolgt langs de rand van een zwembad om zogezegd iets recht te zetten. Maar wat? Of in dit geval zou je beter kunnen zeggen: wie? Een vader die te zorgeloos is in vergelijking met zijn vrouw.

In de beelden van de video zien we in feite een moeder die haar baby vasthoudt en ook een rugzak, terwijl we een paar stappen achter haar, haar partner vrolijk zien rondwandelen met zijn handen vrij. Een tafereel dat we wie weet hoe vaak hebben gezien en waaraan vele aanwezigen niet te veel gewicht zouden hebben gegeven, als hij maar niet had ingegrepen, een mimespeler met een wit gezicht.

De scène vond plaats in Seaworld in Orlando, Verenigde Staten, waar een man verkleed als komiek het publiek vermaakte. Terwijl hij zijn werk deed, merkte de man echter iets op dat hem niet beviel en besloot tussenbeide te komen. Hij benaderde een vrouw met een rugzak en een kind in haar armen en vroeg haar, alleen met gebaren, of degene achter haar haar man was. Geconfronteerd met haar bevestigende antwoord, ging de mimespeler over tot actie.

Advertisement

Hij nam de rugzak van de schouders van de vrouw en gaf hem aan haar man, waardoor hij begreep hoe verkeerd het was dat zijn vrouw hem droeg terwijl hij op zijn gemak rondliep en niets in handen had. Een gebaar dat hilariteit opwekte bij de vrouw en een discrete schaamte bij haar partner.

Geconfronteerd met zo'n verzoek kon de vader niet anders dan glimlachen, maar hij deed de rugzak over zijn schouder en incasseerde de "kleine les" van de vriendelijke mimespeler. Het publiek reageerde met een groot applaus voor de tussenkomst van de artiest en voor het onderstrepen dat het niet normaal is om alle taken aan vrouwen over te laten.

Vaders moeten ook hun verantwoordelijkheid nemen en zoveel mogelijk helpen. In dit geval weten we niet of de vrouw zojuist het kind in haar armen had genomen dat misschien tot enkele ogenblikken daarvoor bij zijn vader was, feit is dat het altijd goed is om te onthouden hoe belangrijk het is om te delen, vind je ook niet?

Advertisement