Hij koopt een pakhuis voor €680 en vind er oude kranten in: hun waarde is ongeveer €85.000

Janine image
door Janine

24 Januari 2023

Hij koopt een pakhuis voor €680 en vind er oude kranten in: hun waarde is ongeveer €85.000
Advertisement

Geluk komt altijd op de meest onverwachte momenten of kan niet als zodanig worden gedefinieerd: als het voorspelbaar is, is het in feite meestal het resultaat van de intuïtie van het enkele individu. Soms kunnen intuïtie en geluk echter hand in hand gaan en een beslist positieve mix worden.

Dat weet Dave Hester heel goed, een man die graag op koopjesjacht door voor een paar honderd euro oude pakhuizen op te kopen. Onlangs kocht hij er een voor iets meer dan €680 en ontdekte tot zijn verbazing dat hij een ware goudmijn in handen had.

via The Sun

Advertisement
Facebook - Storage Wars on A&E

Facebook - Storage Wars on A&E

Bij het openen van de magazijndeur werd Dave geconfronteerd met een berg oude kranten. In een clip die op de Facebook-pagina van Storage Wars is geplaatst, hoor je Dave ironisch zeggen: "Het lijkt erop dat iemand een heleboel kranten heeft gekocht." Toen hij ze bekeek, verdween zijn sarcasme onmiddellijk. Dit waren geen gewone kranten, maar allemaal gerelateerd aan de dag van het overlijden van de legendarische zanger Elvis Presley, die plaatsvond in 1977.

"Dit kan iets groots zijn, iets dat kan oplopen tot honderden dollars of duizenden dollars of zelfs tienduizenden dollars. Ik kan me niet eens voorstellen hoeveel zeer zeldzame speciale edities hier zijn", zegt Dave. Kort daarna koos Dave ervoor om te vertrouwen op een expert, Joseph Caretta, fan en verzamelaar van objecten van wijlen the King of Rock sinds 1962.

Advertisement
Facebook - Storage Wars on A&E

Facebook - Storage Wars on A&E

Van de honderden kranten legde Caretta uit dat hij twee groepen kranten had van elk 300 exemplaren, voor een totaal van 600 kranten van interessante waarde: de eerste - uitgebracht na het vijfdaagse evenement ter herdenking van de dood van Elvis - met een waarde van minimaal 5 euro per exemplaar. De tweede, gedateerd de dag na het overlijden van Elvis, is beslist meer waard. De expert adviseerde hem om ze voor minimaal 10 euro per stuk te verkopen.

Dave bedacht toen om de duurste kranten op eBay te verkopen voor een hogere prijs dan de adviesprijs en zijn intuïtie bleek meer dan juist: hij wist het indrukwekkende bedrag van 85.000 euro te verdienen. Niet slecht voor een in onbruik geraakt pakhuis dat voor een paar honderd euro is gekocht, nietwaar?

Advertisement