"Ik besloot te verhuizen naar een cruiseschip: het kost me minder dan de huur betalen in de stad" (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

24 December 2022

"Ik besloot te verhuizen naar een cruiseschip: het kost me minder dan de huur betalen in de stad" (+ VIDEO)
Advertisement

Sluit even je ogen en probeer je voor te stellen hoe je leven eruit zou zien als je het op een cruiseschip zou kunnen doorbrengen. Als je sceptisch bent en denkt dat het helemaal niet mogelijk is, heb je het mis. In feite zijn er veel mensen die besluiten om een ​​verandering in hun leven aan te brengen, alles te verkopen en voor altijd aan boord te gaan, om altijd onderweg te zijn, elke dag nieuwe plekken te ontdekken, maar tegelijkertijd door te gaan met het leven zoals altijd, of bijna.

Een voorbeeld hiervan is de man waar we het over willen hebben, die na wat rekenwerk besloot het vasteland te verlaten om een bewoner van de zee te worden. Geloof je het niet? We vertellen je wat meer over hem.

via CNBC

Advertisement
StorylinesAtSea/Twitter

StorylinesAtSea/Twitter

Austin Wells, een 28-jarige man uit San Diego, heeft over zich doen praten op internet omdat hij zijn originele levenskeuze heeft onthuld. Omdat hij graag op een heel andere manier wilde leven dan normaal, besloot hij een nieuw appartement te kopen, maar dit keer niet in het stadscentrum, in de buitenwijken of op het platteland, integendeel, hij koos er voor om permanent aan boord te gaan van een cruiseschip.

"Wat ik het leukst vind, is dat ik mijn routine niet te veel hoef te veranderen om de wereld rond te reizen" - bekende hij. Blijkbaar kan hij, zonder al te ver van zijn dagelijks leven af ​​te wijken, zonder zijn baan of zijn gewoonten op te geven, perfect midden op zee leven.

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Door een rekensommetje te maken, ontdekte Austin dat om een ​​huurwoning in Californië te behouden, je minimaal $2.000 per maand nodig hebt, alle omringende kosten niet meegerekend. Om een ​​appartement te hebben op het luxe schip dat hij heeft uitgekozen, zijn $2.100 per maand nodig, plus hetzelfde bedrag om alle andere uitgaven te dekken: eten, sportschool, amusement en zelfs medische bezoeken. Kortom, het lijkt erop dat je met 4.200 dollar per maand alles kunt doen, zonder enige opoffering. Onder andere door op afstand te werken, had de man geen problemen met het organiseren van diensten en kan hij rustig door gaan.

Het was een zeer gedurfde en ook bijzondere keuze. Hoeveel mensen zouden eigenlijk zo'n beslissing nemen? Het is niet zo eenvoudig om het vasteland, je huis en je dierbaren te verlaten om een ​​bewoner van de zee te worden. Maar kennelijk zou het initiatief ruimschoots worden beloond.

Het schip MV Narrative zal volgens de aanwijzingen worden voltooid en tegen 2025 uit Kroatië vertrekken en Austin is van plan om minimaal drie jaar aan boord te blijven, waarna hij zal beslissen of hij zijn reis voortzet of van boord gaat om zijn leven weer aan land te beginnen. In de tussentijd wensen we hem dat hij dit avontuur ten volle kan beleven.

Zou jij er ooit aan denken hetzelfde te doen?

Advertisement