Ze studeert af en vindt meteen haar droombaan: nu verdient ze €4.600 per maand

Janine

29 Januari 2023

Ze studeert af en vindt meteen haar droombaan: nu verdient ze €4.600 per maand
Advertisement

Veel jongeren kiezen ervoor om hun studie af te ronden door af te studeren aan de faculteit die ze het meest geschikt vinden voor hun professionele toekomst, maar soms beginnen ze aan een carrière die volledig tegengesteld is aan hun studierichting. Zo ging het min of meer met Emery Wallerich, een 24-jarige jonge vrouw die - direct na haar afstuderen in digitale communicatie - erin slaagde haar droombaan te vinden, door hostess op een jacht te worden in Florida. Ze slaagt erin om ongeveer 4.600 euro per maand te verdienen door voor vermogende klanten te werken, terwijl ze de wereld rondreist om samen met hen te dromen.

via NYPost

Advertisement

Emery zei dat ze tijdens haar laatste jaar op de universiteit had gehoord over de baan van jachtstewardess: kost, inwoning en een fatsoenlijk salaris waarmee ze voor de toekomst kon sparen door de wereld rond te reizen. Iets waar elke 22-jarige van droomt! Dus zodra ze haar proefschrift verdedigde, stuurde ze haar sollicitatie. Ze werkt momenteel voor een gezin op hun jacht van 42 meter op 3 verdiepingen uit Zuid-Florida.

Maar wat zijn haar taken? "Ik maak de bedden op, serveer maaltijden en drankjes, breng zonnebrandcrème en handdoeken, maak de douches schoon, stofzuig, organiseer karaoke-avonden – ik zorg er gewoon voor dat de familie en hun gasten een opgeruimd jacht hebben. Ik werk ook nachtdiensten", legde ze uit. Onlangs heeft ze rond het Caribisch gebied gevaren en later in het jaar gaat ze naar de Middellandse Zee. "Ik ben de tweede stewardess aan boord, ik werk samen met de hoofdstewardess en de derde stewardess. Samen met de chef leiden we het personeel op dat voor de binnenkant van het jacht zorgt", vervolgde Emery.

Emery's salaris mag voor velen verleidelijk zijn, maar het is niets vergeleken met andere banen: een hoofdstewardess verdient €100.000 per jaar en kapiteins kunnen €360.000 per jaar verdienen. De jonge vrouw heeft besloten haar benijdenswaardige carrière vast te leggen op sociale netwerken zoals Instagram en TikTok: het is niet verwonderlijk dat het meteen een succes werd.

"Laten we zeggen dat het een manier is om mijn diploma digitale communicatie goed te gebruiken en te bewijzen dat het leven op een jacht geen drama is. Klinkt het als een droombaan? Dat is het wel. Volgende stop: de Britse Maagdeneilanden," zei ze. En geef haar eens ongelijk.

Advertisement