"Mijn beste vriend wil mijn vriendin niet op zijn bruiloft: ik wil zijn getuige niet meer zijn"

Janine image
door Janine

28 Maart 2023

"Mijn beste vriend wil mijn vriendin niet op zijn bruiloft: ik wil zijn getuige niet meer zijn"
Advertisement

Het huwelijk is een onvergetelijke gebeurtenis voor degenen die besluiten deze grote stap te zetten, maar het is een even belangrijke dag voor de mensen die dicht bij hen staan: het is zelfs niet ongebruikelijk om de getuigen nog geëmotioneerder te zien dan het bruidspaar. Deze laatsten kunnen echter soms grenzen overschrijden aan verzoeken die een beetje te overdreven zijn, waardoor vrienden en familieleden hun deelname aan het evenement in twijfel trekken.

Dit is het geval met de hoofdpersoon van ons verhaal, die het web om advies vroeg om te weten hoe hij dit dilemma het beste kon aanpakken, aangezien zijn beste vriend zijn vaste vriendin niet uitnodigde voor de bruiloft. Maar laten we bij het begin beginnen.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Een van mijn beste vrienden heeft me gevraagd om deel te nemen aan zijn bruiloft: er zijn veel gasten en maar liefst 10 getuigen. Ik ben al heel lang samen met mijn vriendin, ongeveer 6 jaar, waarvan we er 4 samenwonen. De toekomstige echtgenoten kennen haar, ze zijn verschillende keren met haar uit geweest en er was nooit een probleem tussen ons", legt de jonge getuige uit. Hij is onlangs voor zijn werk naar de andere kant van het land verhuisd, maar hield telefonisch contact met zijn vriend en woonde samen met zijn vriendin zijn verlovingsfeest bij. De dag dat de huwelijksuitnodiging arriveerde, was de uitnodiging echter alleen aan hem gericht, zonder de naam van zijn vriendin.

Verbijsterd nam de man contact op met een andere getuige met wie hij een hechte band had om erachter te komen of hij ook een "enkele" deelname had ontvangen, maar deze vertelde hem dat hij ook de uitnodiging had ontvangen die aan zijn vriendin was gericht: "Waarschijnlijk was ik de enige in een serieuze relatie die niet de mogelijkheid heeft om zijn partner mee te nemen”, merkte hij op.

Meteen daarna belde de hoofdpersoon van het verhaal de bruidegom die het misverstand uitlegde: de lijst met gasten was te lang en daarom hadden ze wat bezuinigd. Als iemand zich echter afmeldt, gaat de eerst beschikbare stoel naar zijn vriendin: "Klinkt als een mooi gebaar, totdat je er rekening mee moet houden dat mijn vriendin misschien een lastminute vlucht moet boeken, wat de kosten enorm verhoogt. De bruiloft is over 2 maanden”, merkte hij op.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Dit gedrag bezorgde de man een nare smaak in zijn mond, ook omdat zijn beste vriend hem vroeg om op eigen kosten naar de andere kant van het land te reizen, met een totale kostprijs van meer dan 2.000 euro inclusief vliegtickets, hotels, smokings, zijn vergoeding voor het vrijgezellenfeest en het huwelijksgeschenk, dus hij overweegt de uitnodiging af te wijzen: "Ik zou het hebben begrepen als hij het me van tevoren had laten weten, maar het leek me een beetje onbeleefd om het pas via de uitnodiging te laten weten en zonder enige uitleg", zei hij.

Gebruikers onderschrijven zijn mening volledig: "Jij bent een van de tien getuigen, als ze zouden bezuinigen, hadden ze de deelname van alle tien partners moeten weigeren, niet slechts één of twee mensen. Afzeggen is de juiste reactie. Zo kunnen ze nog een irritante gast van hun te lange lijst afhalen!” merkte een gebruiker op.

Wat denk jij ervan?

Advertisement