De hele school brengt hulde aan de gepensioneerde leraar: "Ik ben ontroerd" (+VIDEO)

Janine image
door Janine

05 Mei 2023

De hele school brengt hulde aan de gepensioneerde leraar: "Ik ben ontroerd" (+VIDEO)
Advertisement

Na tientallen jaren van eervolle dienst bereiken veel mensen eindelijk hun langverwachte pensioen. Het is een bitterzoet moment, waarin je eindelijk tijd kunt besteden aan jezelf en aan een vredige oude dag, maar tegelijkertijd doet het je afscheid nemen van een jarenlange dagelijkse routine, inclusief tijd doorgebracht met collega's. Professor Nacho Zomeño, een docent die net zijn laatste werkdag heeft doorgebracht voordat hij met pensioen gaat, weet er alles van. De man was melancholiek, maar de hele school organiseerde een zeer emotioneel eerbetoon voor hem.

via Twitter - @GoodNewsCorres1

Advertisement
Twitter - @GoodNewsCorres1

Twitter - @GoodNewsCorres1

Na het afronden van zijn laatste les kwam professor Zomeño zijn klas uit en zag hij zich geconfronteerd met een episch tafereel. Het hele instituut stond hem op te wachten: studenten en docenten stelden zich op in de gangen van de school tot voorbij de binnenplaats en staken hun pennen in de lucht als "teken van respect tussen collega-docenten". Kort daarna onthaalden ze de professor met een warm applaus. De docent toonde een grote glimlach die een mengeling van emoties onthulde tussen nostalgie en emotie.

Eenmaal bij het hek aangekomen, merkte de professor dat er een tafel stond, samen met een grote mand met bloemen. Geïntrigeerd ging hij zitten en onmiddellijk overhandigden alle leraren hun pennen in een kleine doos. Elke collega overhandigde hem zijn pen om hem te bedanken voor het verrichte werk en de steun die hij in de loop der jaren kreeg. Het magische moment werd vereeuwigd in een video die op Twitter werd gedeeld, die meer dan 70.000 keer werd bekeken en honderden mensen ontroerde, die onmiddellijk commentaar gaven.

Advertisement
Twitter - @GoodNewsCorres1

Twitter - @GoodNewsCorres1

Tientallen gebruikers waren onder de indruk van de genegenheid die ze van de leraar ontvingen en spraken hun felicitaties uit in de commentaren: "Hij moet een geweldige leraar zijn geweest om zo'n warm onthaal te krijgen. Gefeliciteerd met uw pensioen!", schreef een meisje.

"Wow, wat een mooie verrassing. Hierdoor begrijp ik nog meer waarom mijn vader professor was en zo geliefd was bij zijn collega's en studenten", aldus een gebruiker. "Wat een ontroerend gebaar! Er zijn nog goede mensen in deze wereld", zei een ander.

Professor Zomeño zal zeker naar huis zijn teruggekeerd in het besef dat hij voorbeeldig werk heeft verricht, genietend van een welverdiende rust in de wetenschap dat hij wordt gewaardeerd en geliefd door zijn voormalige collega's en studenten.

Advertisement