Lerares hoort van het geschenk dat enkele van haar collega's hebben gekregen: "het is het ergste dat kan worden gedaan"

Janine image
door Janine

17 Maart 2023

Lerares hoort van het geschenk dat enkele van haar collega's hebben gekregen: "het is het ergste dat kan worden gedaan"
Advertisement

Het beroep van docent wordt vaak onderschat, maar het is een baan vol verantwoordelijkheid: wie ervoor kiest om zijn kennis te verspreiden, beperkt zich bijna nooit tot het uitleggen van zijn vak, maar weet ook zijn passie over te brengen. Om deze reden besluiten sommige klassen vaak om een ​​cadeau voor hun onderwijzer te kopen als bedankje voor hun hulp bij het afronden van het schooljaar.


Dat gebeurde ook met de hoofdpersoon van dit verhaal, een lerares die mensen aanspoorde om haar medeleraren te respecteren na het zien van wat - volgens haar - kan worden omschreven als "het slechtste bedankje ooit".

via Mirror

Advertisement
Instagram - @strategicclassroom

Instagram - @strategicclassroom

De jonge Jen werkt als onderwijsconsulent in de Verenigde Staten en wendde zich tot haar sociale kanalen om haar verontwaardiging te delen nadat ze een foto op Twitter had gezien van wat bedoeld was als "bedankje" voor een leraar: een plastic zakje met een kaartje.

"Het is een lege plastic zak met de inscriptie: 'Ik weet dat deze zak er leeg uitziet, maar hij is in werkelijkheid gevuld met onze liefde”. En voor alle duidelijkheid: dit is geen geschenk, het is een belediging", aldus Jen. "Iemand nam de tijd om dat te doen en misschien hadden ze dat niet moeten doen. Misschien hadden ze moeten besparen op plastic zakken. Misschien hadden ze die tijd kunnen nemen om een ​​persoonlijk briefje aan elke docent te schrijven," voegde ze eraan toe.

Advertisement

Jen legde uit dat, volgens haar standpunt, de plastic zak met alleen een kaartje geen geschenk is, maar wat ze omschrijft als echt "vuilnis", waarbij ze het gebaar interpreteert als "beledigend": "Ik denk dat dit het slechtste bedankje voor leraren is dat ik ooit heb gezien. Als je overweegt dit of iets dergelijks te doen, schrijf dan een persoonlijk bedankbriefje. Het is gratis en heeft een rijkere betekenis", zei Jen.

Sinds het bericht is gedeeld, is het meer dan 490.000 keer bekeken. De oproep van de lerares heeft tot een debat op internet geleid, waarbij veel gebruikers het eens zijn met de mening van Jen en anderen die het gebaar nog steeds als "vriendelijkheid" beschouwen.

Wat denk jij ervan?

Advertisement