Ze vinden een achtergelaten hond met een hartverscheurend briefje: “Hou van me, mijn moeder is dakloos, ze kan me niet onderhouden”

Janine image
door Janine

30 Januari 2023

Ze vinden een achtergelaten hond met een hartverscheurend briefje: “Hou van me, mijn moeder is dakloos, ze kan me niet onderhouden”
Advertisement

Iedereen die ervoor kiest om een ​​hond in zijn leven te hebben, zou er onder geen enkele omstandigheid afstand van willen doen. Helaas zijn er echter steeds vaker situaties van economische tegenspoed die voorkomen dat een huisdier waardig wordt gehouden, en daarom wordt te vaak de toevlucht genomen tot verlating. Waar we het vandaag over hebben, zou een veel voorkomend geval van het achterlaten van dieren kunnen zijn, ware het niet voor een niet onverschillig detail en voor het gelukkige einde dat dit verhaal gelukkig kreeg. Maar laten we in detail kijken wat er is gebeurd.

via Facebook / McKameyAnimalCenter

Advertisement

Lilo is een hond die werd gevonden door vrijwilligers van het McKamey Animal Center in Tennessee (VS) en die als het zoveelste geval van achtergelaten huisdieren zou kunnen worden beschouwd, zoals vele anderen, ware het niet dat er één klein detail was: de hond had de riem nog om, en er zat een briefje aan. Het briefje was met de hand geschreven en brak de harten van het personeel van de opvang:

"Mijn naam is Lilo. Houd alsjeblieft van me. Mijn moeder kan me niet houden, ze is dakloos en heeft 2 kinderen. Ze heeft haar best gedaan, maar ze kan me niet helpen. Ik kost haar te veel. Ze houdt echt van me en ik ben een geweldige hond, die graag geliefd wordt. Doe me alsjeblieft geen pijn".

Een ander belangrijk punt op het briefje luidde: "Verander alstublieft mijn naam niet."

Advertisement

Het personeel van de opvang was erg onder de indruk van dat briefje, zodanig dat ze besloten om het op Facebook te publiceren, samen met de foto van de hond, om de vrouw te laten weten dat het goed met hem ging:

"Het spijt ons zo dat je de beslissing moest nemen om Lilo te achter te laten. We weten dat veel mensen moeite hebben om voor hun huisdieren te zorgen. We weten hoe moeilijk het moet zijn om een ​​huisdier op te geven waar je zoveel van hield, omdat je niet de zorg kunt bieden die het nodig heeft. We begrijpen het. We willen dat je weet dat hij veilig is en dat we de grootst mogelijke zorg voor haar zullen nemen", schreef de opvang op haar pagina. "Ze zal geliefd zijn bij onze medewerkers en vrijwilligers, we zullen zijn naam behouden en beloven dat we ons best zullen doen om een ​​geweldig nieuw huis voor haar te vinden. Maar als je dit leest, hopen we dat je naar voren stapt om hem op te halen. We zullen je zo goed mogelijk helpen met alles wat je nodig hebt om voor hem te zorgen. Lilo mist je absoluut heel erg en we zouden hem graag zien terugkeren naar de familie waar hij van houdt. Hoe dan ook, weet dat we je begrijpen, we zullen je niet veroordelen. We zijn hier om je op alle mogelijke manieren te helpen", besluit het lange bericht van het asiel.

We have an incredible update about Lilo to share with you all....her owner has been found! While we can't share a lot...

Pubblicato da McKamey Animal Center su Mercoledì 25 gennaio 2023

Sociale netwerken zijn opnieuw een krachtig verbindingsmiddel gebleken, aangezien Lilo's "moeder" is opgespoord. Baasje en hond konden elkaar weer omhelzen en de vrijwilligers van het asiel zegden toe alle nodige hulp aan de vrouw te bieden, zodat Lilo bij haar kan blijven. Helaas hebben niet alle verhalen zoals die van Lilo een gelukkig einde, maar we zijn erg blij dat dit hondje nu weer bij zijn familie kan gaan wonen.

Advertisement