Ze beweert in de hemel te zijn geweest nadat ze 15 minuten klinisch dood was: "Er waren bergen, meren en mensen"

Janine image
door Janine

29 Januari 2023

Ze beweert in de hemel te zijn geweest nadat ze 15 minuten klinisch dood was: "Er waren bergen, meren en mensen"
Advertisement

Geloof is een heel persoonlijke zaak: er zijn mensen die blindelings geloven in een superieure entiteit, God, en vertrouwen op het eeuwige leven in het hiernamaals, en er zijn er die heel cynisch denken dat het allemaal een illusie is. Maar ook tegenover "wonderen" zijn er mensen die altijd een zeer cynische houding aannemen, omdat ze zich niet kunnen voorstellen dat soortgelijke situaties zouden kunnen plaatsvinden. En toch zijn er mensen die zweren dat ze het Paradijs hebben gezien en niet alleen de sensatie kunnen vertellen die ze voelden, maar ook de dingen die ze zagen. Of het nu echt was of niet, voor de persoon die deze mystieke ervaring had, was het beslist echt. Laten we het verhaal in detail bekijken.

via Youtube / NDE Diary

Advertisement
Youtube / NDE Diary

Youtube / NDE Diary

Op 6 mei 2001 werd dr. Lynda Kramer gedurende 15 minuten "klinisch dood" verklaard voordat ze herstelde van deze plotselinge ervaring. Kramer is niet de eerste die meldt dat ze iets heeft gezien tijdens die 15 minuten, wat altijd de gedachte heeft versterkt van veel gelovigen die er steeds meer van overtuigd zijn dat ze hun geloof in de juiste handen hebben gelegd. Gedurende die 15 minuten beweerde de vrouw voor een langere periode in de hemel te zijn geweest, namelijk 5 jaar. Zo voelde het, aangezien “tijd niet bestond” op die goddelijke plek; de vrouw stelde zich voor dat ze in het echte leven tussen de 4 en 9 km per uur zou kunnen reizen en gebruikte deze referentie om de tijd die ze in het hiernamaals doorbracht te berekenen.

Maar wat is er in de hemel? Wat heeft Kramer gezien?

Advertisement
Unsplash / Not the actual photo

Unsplash / Not the actual photo

"Er was een enorme bergketen achter waar ik me bevond. Ik kon gebouwen met wolkenkrabbers zien. Ter vergelijking, is Dubai als een stel kleine miniatuurhutten. Ik zag meren, ik kon geweldige panoramische uitzichten zien", zei Kramer, toen ze “terug" was onder de levenden. Voor degenen die het zich afvragen, het antwoord is "ja”: volgens de vrouw waren er ook andere mensen in het paradijs: "Ik kon communiceren met andere mensen, met ze praten en ze zelfs worden."

Het is natuurlijk allemaal erg subjectief en ieder van ons is vrij om de getuigenissen van degenen die beweren het licht, God, de hemel of zelfs de hel te hebben gezien, te geloven of niet. Wat vind je van dit soort getuigenissen?

Advertisement