Ze ontmoetten elkaar als kinderen en groeiden samen op: vandaag vieren ze 64 jaar huwelijk

Janine image
door Janine

13 Februari 2023

Ze ontmoetten elkaar als kinderen en groeiden samen op: vandaag vieren ze 64 jaar huwelijk
Advertisement

Elk liefdesverhaal is speciaal, maar er zijn enkele heel bijzondere die letterlijk een leven lang hebben geduurd. Dit is het geval van Joel en Carolyn LaPray, een getrouwd stel dat van jongs af aan met elkaar is opgegroeid. Hun ouders waren in feite vrienden en buren in een klein dorpje in het westen van Idaho, in de Verenigde Staten. Omdat ze praktisch even oud waren, begonnen de twee meteen samen te spelen. Ze waren zo schattig dat hun ouders besloten het moment te vereeuwigen met een foto. Tot op de dag van vandaag, 82 jaar later, tonen de echtgenoten nog steeds trots die foto om hun zeer lange liefdesverhaal te vertellen.

via Abc17news

Advertisement
YouTube - East Idaho News

YouTube - East Idaho News

Een tijdlang woonden de twee jeugdvrienden gescheiden, maar na een paar jaar verhuisden beide families naar Logan, in Utah. Inmiddels waren Joel en Carolyn tieners: “We deden niet veel dingen samen: zij was een meisje met puur vrouwelijke interesses en ik was een jongen met klassieke mannelijke interesses. We waren echter altijd aardig tegen elkaar en kletsten af ​​en toe”, vertelde Joel.

Daarom vroeg hij Carolyn om hem te vergezellen naar het militaire bal, waar hij begreep dat Carolyn de vrouw van zijn leven was: "Ik begreep het precies op dat moment. Ik zei tegen mijn vrienden: "Weten jullie wat? Ik vind dat meisje leuk. Op een dag zal ik met haar trouwen.” En hier zijn we dan”, herinnerde Joel zich.

Advertisement
YouTube - East Idaho News

YouTube - East Idaho News

Voor Carolyn was het echter niet hetzelfde: "Joel wist de hele avond niet meer dan drie woorden te zeggen, het was moeilijk voor mij om te begrijpen dat hij de man van mijn leven was!", merkte ze grappend op. Vanaf die avond begon Joel haar echter het hof te maken als een echte heer en tegen het einde van het lyceum werden de twee een stel. Ze trouwden kort na hun afstuderen: Joel was 19 en Carolyn was 18.

Het paar is al 64 jaar gelukkig getrouwd en heeft in de afgelopen decennia 6 kinderen, 25 kleinkinderen en meer dan 30 achterkleinkinderen verwelkomd: "We zijn gestopt met ze te tellen!”, grapte Joel. Maar wat is het geheim van zo'n langdurige verbintenis? Joel twijfelt niet: "Compromissen sluiten. Ieder van ons heeft een andere mening, we sluiten compromissen, we doen het op onze manier", antwoordde hij lachend. "Dat zorgt ervoor dat we gelukkig zijn”, voegde Carolyn er glimlachend aan toe. Ironie, wederzijds respect en heel veel liefde: een zeldzame cocktail om in een stel te vinden, maar - gezien Joel en Carolyn - beslist effectief.

Advertisement