Zwangere vrouw staat haar zitplaats in de bus niet af aan een oudere vrouw: dit zorgt voor opschudding

Janine image
door Janine

17 Februari 2023

Zwangere vrouw staat haar zitplaats in de bus niet af aan een oudere vrouw: dit zorgt voor opschudding
Advertisement

Met het openbaar vervoer naar het werk gaan is niet altijd prettig, maar uiteindelijk kies je voor dit vervoer om een ​​goedkopere en meer ecologische keuze te maken. Je moet geduld hebben, vooral als je in de spits een bus of metro moet nemen, wanneer het moeilijk is om een ​​zitplaats te vinden.

De hoofdpersoon van ons verhaal weet dit heel goed, die het web om advies vroeg om te begrijpen of ze overdreef door te weigeren haar stoel af te staan ​​aan een oudere vrouw terwijl ze aan boord was van de dubbeldekker die haar van huis naar haar werk brengt. De jonge vrouw is zwanger en droeg zware tassen bij zich. Maar we vertellen je er wat meer over.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

De aanstaande moeder stapt meestal aan beide uiteinden van de bus in, omdat ze dicht bij haar werkplek en haar huis zijn. Toen ze instapte, zat de bus al vol en was er nog maar één stoel vrij. "Na een paar haltes liep de bus snel leeg en halverwege de rit was het weer druk. Hier begon het probleem: een oudere vrouw met een wandelstok stapte in en vroeg me op te staan. Ze was niet eens beleefd: “Je moet een andere plek zoeken, deze is voor kwetsbare mensen”. In werkelijkheid waren de stoelen met voorrang ook voor mij", legt de jonge vrouw uit

Ze legde de vrouw uit dat ze een zware dag op het werk had gehad, dat ze 8 maanden zwanger was en zware tassen droeg, dus ze voelde zich niet in staat om op te staan, om misschien zelfs een ​​zitplaats op de bovenverdieping te zoeken van de bus, maar ze bood aan om de stoel naast haar vrij te maken. De oude vrouw sloeg het aanbod af en antwoordde haar geïrriteerd. Op dat moment benadrukte de aanstaande moeder dat ze zwanger was en herhaalde ze dat ze iemand anders om een plek kon vragen. Even later stond een man voor haar op en bood zijn stoel aan de oude vrouw aan: "Hij stond op, dwong haar te gaan zitten en liep de trap op om boven een zitplaats te zoeken, me boos aankijkend", zei de jonge vrouw.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"De vrouw bracht de volgende 15 minuten door met praten met de passagiers, klagend over hoe jonge mensen tegenwoordig geen respect meer hebben voor oudere mensen en hoe in haar tijd niemand haar zo zou hebben aangesproken. Mijn man en vader hebben gezegd dat ik me goed heb gedragen, maar ik voel me schuldig", concludeerde de nieuwe moeder en vroeg online om een ​​mening om te begrijpen of ze er verkeerd aan had gedaan om zich zo te gedragen.

Het web gaf haar volkomen gelijk, met tal van gebruikers die haar eraan herinnerden dat gereserveerde plaatsen in het openbaar vervoer ook voor zwangere vrouwen zijn: "Als ze niet wilde dat je je gedroeg als een snotaap, had zij zich niet moeten gedragen als een heks,” zei een jongen. Wat denk jij ervan?

Advertisement