Ze kopen een huis en krijgen een lief bericht van de vorige eigenaren

Janine image
door Janine

16 Februari 2023

Ze kopen een huis en krijgen een lief bericht van de vorige eigenaren
Advertisement

Een huis kopen is altijd een heel belangrijke stap in iemands leven: die muren vertegenwoordigen een nieuw begin, iemands eigen ruimte, iemands autonomie en ze zijn klaar om nieuwe en opwindende herinneringen te verwelkomen. In feite is hun appartement voor de meeste mensen niet alleen een plek om te eten en te slapen, maar het is ook een veilige plek om als gezin met elkaar om te gaan. Een jong pasgetrouwd stel die net hun nieuwe huis hebben betrokken, ontdekten het op een heel lieve manier: ze kochten het van een ouder echtpaar, dat er al drie decennia woont.

via Reddit

Advertisement
Reddit - u/SarahEH

Reddit - u/SarahEH

Toen we eenmaal de sleutels hadden ontvangen en de drempel van het huis over waren gelopen, vonden de pasgetrouwden een post-it geschreven door de vorige eigenaren die we kunnen vergelijken met een warme welkomstknuffel: "We kwamen hier aan toen we 50 waren en vertrokken toen we 80 waren - we hopen dat jullie hier ook lang zullen blijven! Het huis is gezegend met 'goed karma' en we hebben besloten het aan jou toe te vertrouwen! Gefeliciteerd, Cookie & Bud”, zo staat op het briefje.

Het stel was zo onder de indruk en ontroerd door de lieve woorden van de twee oude mensen dat ze besloten een foto van het briefje op internet te delen, vergezeld van de foto met het volgende bijschrift: "De vorige eigenaren hebben een briefje voor ons achtergelaten. We zijn een jonge getrouwd stel dat net hun huis heeft gekocht".

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Ook gebruikers waren onder de indruk van de vriendelijkheid van de vorige eigenaren en lieten lovende opmerkingen achter: "Ze lijken aardige mensen: ik zou ze graag als vrienden en buren willen hebben!", schreef een meisje.

Een andere gebruiker vertrouwde toe dat hij in de toekomst graag een soortgelijk gebaar zou willen maken: "Ik woon sinds 1998 in mijn huis. Ik heb een "Handleiding van het huis" gemaakt, een map vol met details van elk project van dit huis dat is gedaan sinds dat moment tot heden. Grote projecten zoals dakbedekking, maar ook kleinere projecten zoals verfkleuren. Ik heb schema's van waar de leidingen en draden in de muren en plafonds zitten. Ik heb de handleidingen voor alles, van loodgieterswerk tot de ketel en de airconditioning. We zijn nu 50 en hebben geen plannen om binnenkort te vertrekken. Maar zodra die dag aanbreekt, zal ik de map achterlaten, zodat de nieuwe eigenaar minder 'verrassingen' heeft dan wij, tenminste dat hoop ik!", schreef hij.

Echt onvergetelijke manieren om een woning over te dragen, nietwaar?

Advertisement