x
"Ik moest wachten tot ik 114 was voordat…
Ze bekritiseren haar vanwege haar gezichtshaar: ze is het zat en besluit zich niet meer te scheren en een baard te laten groeien

"Ik moest wachten tot ik 114 was voordat ik een eigen huis had: uiteindelijk heb ik mijn droom waargemaakt"

16 November 2022 • Door Janine
1.259
Advertisement

Er wordt wel eens gezegd dat je met het ouder worden je dromen moet opgeven en alleen moet genieten van wat je hebt, maar dat is niet waar. Er zijn mensen die hun hele leven wijden aan het najagen van een wens en, zij het met grote moeite, er alles aan doen om die wens in vervulling te laten gaan. Er zijn bijvoorbeeld mannen of vrouwen die jarenlang hebben gedacht dat ze een eigen huis zouden kunnen hebben, een toevluchtsoord om naar terug te keren en waar ze zich beschermd voelen, maar om verschillende redenen niet kunnen concretiseren.

Er kunnen veel onvoorziene gebeurtenissen en obstakels in ons bestaan ​​zijn en het kopen van een huis is niet altijd het gemakkelijkste om te doen, maar het belangrijkste is, zoals bij alles, om jezelf niet te laten ontmoedigen en te geloven dat alles mogelijk is. De 114-jarige waarover we je willen vertellen is daar een mooi voorbeeld van. Een oudere vrouw, moe, maar tegelijkertijd vitaal en eigenwijs die haar droom wist te realiseren en het hele web ontroerde. We vertellen je wat meer over haar.


María Lopes da Silva is een vriendelijke vrouw die in Recife in Brazilië woont en de vele gebruikers die haar verhaal hebben leren kennen heeft ontroerd vanwege de onverzettelijkheid en vasthoudendheid die ze heeft getoond. Deze vrouw, geboren in het begin van de 20e eeuw, droomde er altijd van om een ​​eigen huis te hebben, maar om verschillende redenen lukte het haar nooit. De jaren gingen voorbij tussen werk, levenstaken en geneugten, maar het verlangen bleef daar, opgesloten in een la, maar nooit echt vergeten.

Wat gebeurt er als je echt wilt dat er iets gebeurt? Dat het lot - als we het zo willen noemen - ons vroeg of laat een onverwacht geschenk zal geven, en voor haar was dat ook zo. "Ik heb mijn hele leven gewerkt - zei de 114-jarige - ik heb verschillende banen gehad en ik heb mijn eigen huis nooit opgegeven". En uiteindelijk is ze in haar opzet geslaagd.

Toen María het nieuws hoorde dat het huis waar ze al een tijdje woonde het hare zou worden, kon ze haar ontroering en ook een paar tranen van vreugde niet bedwingen. Net als zij en haar dochter Elza Maria hadden ook andere families in de stad Recife dezelfde kans om eigenaar te worden van het huis waarin ze woonden.

Een gelukkig en mooi verhaal dat ons hart met vreugde vervult en ons iets heel belangrijks leert: dromen zijn vaak de motor van het leven. We zouden niet zonder ze kunnen en ze gerealiseerd zien worden is het mooiste wat ons allemaal kan overkomen. En blijkbaar ben je nooit te oud om ze uit te laten komen, dat leert María ons.

Tags: OuderenHuizenVerhalen
Advertisement
Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt