Hij verkoopt het enige speelgoed dat hij heeft om zijn moeder te helpen: "we hebben brood en melk nodig"

Janine image
door Janine

15 Februari 2023

Hij verkoopt het enige speelgoed dat hij heeft om zijn moeder te helpen: "we hebben brood en melk nodig"
Advertisement

Eenieder van ons, denkend aan de kinderen, stelt zich een zorgeloos, sereen en zo goed mogelijk leven voor hen voor, helaas plaatst de realiteit ons vaak voor situaties die dit allemaal niet hebben. Het is namelijk moeilijk te moeten erkennen dat de wereld vol onzekerheid is en dat veel kinderen niet de kans krijgen om op te groeien in een comfortabele en vredige omgeving. Of het nu om economische, humanitaire of andere redenen is, het is noodzakelijk om veel problemen en negativiteiten aan te pakken.

Gelukkig zijn er bijzondere mannen en vrouwen die van het helpen van anderen hun missie maken. Onder hen is Ruben Cervantes, die zich al geruime tijd bezighoudt met het helpen van mensen in grote moeilijkheden via de vereniging waartoe hij behoort. Dankzij hem leerde het grote publiek een geweldig kind kennen dat het hele web ontroerde.

via @rubencerquinz/Tik Tok

Advertisement
@rubencerquinz/Tik Tok

@rubencerquinz/Tik Tok

Je herinnert je waarschijnlijk de kleine Lupito, een kind dat we leerden kennen toen een video waarin hij als kerstcadeau vroeg om zijn vader weer te zien, publiek domein werd. Dit jongetje stond opnieuw centraal in een clip die ook door Cervantes werd gepubliceerd, waarin hij opnieuw een aangrijpend verzoek doet.

Momenten die de man filmt en deelt om te laten zien hoeveel behoeftige mensen er in de wereld zijn en hoe geweldig het zou zijn om ze allemaal te kunnen helpen, zelfs met hele kleine gebaren, zoals in dit geval.

Op de afbeeldingen waarin hij verschijnt, wordt Lupito getoond met een voetbal, zijn enige speelgoed. Als Cervantes hem een ​​paar vragen stelt, antwoordt de jongen dat hij had geprobeerd het object te verkopen om zijn moeder te helpen, maar dat niemand het wilde kopen.

Advertisement
@rubencerquinz/Tik Tok

@rubencerquinz/Tik Tok

"Hoeveel kost het" - vraagt ​​de man en de jongen antwoordt openhartig dat hij geen geld wil, maar alleen wat melk en brood om samen met zijn broertje wat te kunnen eten. Een heel klein gebaar natuurlijk, maar vol betekenis. Lupito's moeder was werkloos en in financiële moeilijkheden en haar zoon probeerde haar zo goed mogelijk te helpen, helaas zonder succes.

Cervantes vertelt dan de jongen dat hij het zal kopen. Een plotselinge en oprechte glimlach tekent zich op Lupito's gezicht af en het verdriet verdwijnt in ieder geval voor enkele ogenblikken. In de volgende momenten zien we de man al het voedsel dat nodig is voor het gezin in een doos stoppen en ook een nieuwe bal waarmee de jongen en zijn broer kunnen spelen.

@rubencerquinz/Tik Tok

@rubencerquinz/Tik Tok

Scènes van oneindige tederheid die ons doen nadenken over het belang van kleine gebaren en altruïsme. Er is niet veel voor nodig om iemand gelukkig te maken, vooral als hun omstandigheden niet de beste zijn. Deze man deed het en velen prezen zijn inspanningen.

Laten we anderen helpen, indien mogelijk, geef ze wat van onze tijd en aandacht en de wereld wordt echt een betere plek. De ideale plek om alle kinderen zoals Lupito sereen te laten opgroeien.

Advertisement