73-jarig model bewijst dat leeftijd geen belemmering is om stijl te hebben: "draag wat je wilt"

Janine image
door Janine

07 Februari 2023

73-jarig model bewijst dat leeftijd geen belemmering is om stijl te hebben: "draag wat je wilt"
Advertisement

Veel mensen zeggen graag dat "leeftijd maar een getal is", maar zeer weinig mensen kunnen deze filosofie echt omarmen, hoewel er gelukkig nog steeds zijn die kunnen bewijzen dat de jaren helemaal geen belemmering zijn. Een prachtig voorbeeld hiervan is model en influencer Colleen Heidemann, 73 jaar oud.

De pracchtige vrouw besloot op 69-jarige leeftijd een modellencarrière na te streven en heeft sindsdien haar leven in de modewereld op sociale netwerken gedocumenteerd om de wereld te laten zien dat je je op je gemak moet voelen bij het dragen van wat je maar wilt, ongeacht je leeftijd.

via 7 News

Advertisement

Colleen maakte haar late debuut in de mode-industrie en binnen zeer korte tijd had ze meer dan 300.000 fans op haar TikTok-account. In haar videoclips promoot Colleen de essentie van de zogenaamde "body positivity", een sociale beweging die is ontstaan om de acceptatie van het eigen fysieke uiterlijk en dat van anderen te bevorderen, ongeacht maat, leeftijd, geslacht en alles wat met de "schoonheidsstandaard” te maken heeft.

Mevrouw Heidemann deelt haar opvallende maar zeer glamoureuze uiterlijk vaak op sociale profielen om haar publiek te laten zien dat je op elke leeftijd kunt dragen wat je wilt: "Sommige mensen zeggen me dat ik kleding moet dragen die meer geschikt is voor mijn leeftijd, maar ik antwoord dan: de fysieke of de mentale? Want mijn geest is nog jong en mooi! Iedereen kan dragen wat hij wil, mensen stralen als ze lekker in hun vel zitten. Draag altijd en alleen waar jij je goed bij voelt!"

Advertisement

In een interview werd haar gevraagd hoe ze haar stijl omschrijft en Colleen antwoordde: "Ik heb echt geen vastomlijnde stijl. In deze fase van mijn leven heb ik de neiging om kleding te dragen die ik nooit zou hebben gekozen toen ik jonger was, maar Ik heb geen stereotiep zelfbeeld. Ik hou echt van veranderen".

Bovendien let Colleen tegenwoordig veel meer op haar gezondheid en leidt ze een zeer gezond leven, door een dieet te volgen dat rijk is aan groenten - rauw of gegrild - door de consumptie van vlees en suikers te beperken en door regelmatig aan lichaamsbeweging te doen. Volgens het model moet haar leeftijd worden beschouwd als een "fase van verlichting. Je beseft hoeveel prachtige dingen het leven ons nog te bieden heeft en hoeveel andere ervaringen ons te wachten staan", verklaarde ze.

Wat denk jij? Ben je het eens met haar uitspraken?

Advertisement