De autistische zoon wordt altijd "uitgesloten" in clubs: zijn moeder opent een discotheek speciaal voor hem

Janine image
door Janine

11 Mei 2023

De autistische zoon wordt altijd "uitgesloten" in clubs: zijn moeder opent een discotheek speciaal voor hem
Advertisement

Veel mensen hebben de neiging om sommige handelingen die alledaags lijken te onderschatten, zoals afspreken met vrienden voor een kop koffie of dansen en plezier maken. Welnu, deze ogenschijnlijk eenvoudige en natuurlijke activiteiten zijn soms echte "obstakels" voor mensen met een beperking: de meeste openbare plaatsen of uitgaansgelegenheden hebben bijvoorbeeld niet de nodige structuren om een ​​gehandicapt persoon te verwelkomen, zoals een uitgerust toilet.

Om deze reden besloot mevrouw Crisann Black, moeder van Zeus, een jonge autistische man, om zelf een plek te openen om mensen met een beperking te vermaken.

via Upworthy

Twitter - @ClubZeusAz

Twitter - @ClubZeusAz

Crisann, uit Tucsan, Arizona, Verenigde Staten, opende daarom de "Club Zeus", ter ere van haar zoon: het is een disco die is bedacht om volwassenen met speciale behoeften te vermaken. Een keer per maand organiseert de club een feest voor volwassenen, waar je kunt dansen, drinken, plezier maken en vrienden maken, net als in elke andere discotheek. Haar initiatief was een groot succes en steeds meer mensen begonnen haar nachtclub te bezoeken.

"Het is geweldig om te zien hoe ze plezier hebben en hun zelfvertrouwen te zien", aldus Crisann, eraan toevoegend dat het haar enige wens is dat de club "een plek wordt waar niemands handicap in twijfel wordt getrokken of onderstreept. Mijn enige doel voor deze ruimte is dat iedereen naar huis gaat met het gevoel een rockster te zijn."

Advertisement

Thank you to all our friends who came out to party with us! We’ll see you again next month 🤟🏻

Pubblicato da Club Zeus su Mercoledì 18 gennaio 2023

De plek is niet alleen een disco, maar een echte nachtclub die eten, drinken, muziek, dans, karaoke en andere spelletjes aanbiedt. Er zijn zelfs ontmoetingsavonden om de gasten van Club Zeus te leren kennen - en waarom niet - om verliefd te worden. Op deze manier hoopt Crisann dat de mensen die haar club bezoeken vriendschappen sluiten en ook buiten de disco met elkaar afspreken: "Ze kunnen naar de bioscoop gaan of uit eten gaan en vanaf dit startpunt hun relaties opbouwen", legde ze uit.

Gezien het succes van Club Zeus, is het niet uitgesloten dat iemand anders in de omgeving van Tucson en daarbuiten zich kan laten inspireren door een dergelijk lovenswaardig initiatief en andere plaatsen opent die specifiek zijn gewijd aan mensen met een beperking, door projecten ter bevordering van inclusie in de praktijk te brengen.

Een meer dan lovenswaardig idee, nietwaar?

Advertisement