Leerling misdraagt ​​zich en de juf staat hem niet toe terug naar school te gaan: “Ik wil gewoon studeren”

Janine image
door Janine

18 Februari 2023

Leerling misdraagt ​​zich en de juf staat hem niet toe terug naar school te gaan: “Ik wil gewoon studeren”
Advertisement

School speelt een fundamentele rol in het groeipad. Het is de plek waar men met anderen omgaat, het is het eerste contact met de buitenwereld en de plek waar men van jongs af aan een van de belangrijkste ervaringen opdoet. Daarom heeft elk kind het recht om het meeste uit dit moment van zijn leven te halen, waarvan we weten dat het nooit meer terug zal komen.

Helaas liggen problemen altijd op de loer en soms is een klein foutje genoeg om situaties te veranderen. Dat gebeurde in het verhaal waarover we je willen vertellen, waarin een kind definitief werd verwijderd van de basisschool waar hij naar toe ging vanwege zijn vermeende negatieve gedrag. Waarom definiëren we het zo? We leggen het je uit.

via Scarlett Rios/Twitter

Advertisement

Het verhaal werd bekend dankzij een bericht dat werd verspreid op het Twitter-profiel van Scarlett Paola Ríos, moeder van de kleine Juan Ángel. De vrouw besloot het verhaal te delen omdat, volgens wat ze zei, de maatregel tegen haar zoon compleet onjuist zou zijn.

Het jongetje zou van school zijn gestuurd vanwege zijn "ondeugende" gedrag, dus niet vanwege iets ernstigs, zo blijkt uit de boodschap op het bord dat Ángel in zijn handen houdt, terwijl hij poseert voor een protestfoto voor de basisschool. "Ik wil graag studeren! De juf en directeur Margarita willen niet dat ik terug naar school ga omdat ik me slecht heb gedragen" - luidt het bericht.

Mevrouw Rios, geïrriteerd door deze beslissing en niet blij met het feit dat haar zoon niet langer kon studeren, besloot het te onderzoeken en stuurde een formele brief naar de school. In het bericht lees je haar verzoek om uitleg over de kwestie, om de situatie beter te begrijpen en in te grijpen om haar zoon de fout te laten begrijpen.

Advertisement

"Ik heb deze brief naar de directrice gestuurd, maar ze weigerde me een adequaat antwoord te geven" - schrijft deze moeder. Reden waarom Rios, gezien het een schending is van het recht op onderwijs van haar zoon, heeft besloten niet op te geven en de zaak naar een hoger niveau te tillen, ook via de protestfoto van haar zoon.

Een ongelukkige situatie die de kleine Ángel in zijn studie blokkeerde, in ieder geval voor een tijdje. Het is niet eerlijk dat dit gebeurt, maar als het waar is dat het kind zich zo slecht heeft gedragen, zou het correct zijn om zijn moeder in detail uit te leggen wat er gebeurd is, zodat ze kan ingrijpen.

We zijn ons er terdege van bewust dat de opvoeding van een kind in de eerste plaats thuis plaatsvindt, maar om ervoor te zorgen dat een ouder het altijd beter doet, is het wenselijk dat hij ook wordt aangesproken door de leerkrachten, als ze merken dat er iets niet klopt in de klas. Wat vind je van dit alles?

Advertisement