“Mijn schoonmoeder snuffelt in mijn spullen: om haar te ontmaskeren heb ik een nep-zwangerschapstest in mijn kamer verstopt”

Janine image
door Janine

14 Februari 2023

“Mijn schoonmoeder snuffelt in mijn spullen: om haar te ontmaskeren heb ik een nep-zwangerschapstest in mijn kamer verstopt”
Advertisement

Laten we eerlijk zijn: de relatie met de schoonmoeder is waarschijnlijk niet de meest idyllische van alle familiebanden. Dit geldt natuurlijk niet voor iedereen en er zijn mensen die een uitstekende relatie hebben met de moeder van hun partner, maar er zijn gevallen waarin het zelfs met de grootste moeite niet mogelijk is om een normale relatie te hebben. Het gaat niet alleen om het “respecteren” van bepaalde rollen, maar om een ​​mogelijke onverenigbaarheid van karakters die, afgezien van de simpele familierelatie, tussen wie dan ook kan ontstaan.

Voor de vrouw waar we het over willen hebben, ging het niet anders en, gelukkig getrouwd met haar man, kreeg ze te maken met de opdringerigheid van haar schoonmoeder. We vertellen je hoe het is gegaan.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Het verhaal werd verteld door onze hoofdrolspeelster in een lange post op Reddit waarin de vrouw vertelt hoe ze de opdringerigheid van de moeder van haar man ontmaskerde. "Mijn schoonmoeder is een maand bij ons komen wonen - zo begon ze - ik merkte meteen dat de meubels en veel van mijn spullen in mijn slaapkamer waren verplaatst. Ik weet dat mijn man dat soort dingen niet doet, dus ik dacht meteen aan zijn moeder".

De vrouw wees haar man hierop en sprak met hem over het ongemak bij het idee dat haar schoonmoeder in hun slaapkamer rondsnuffelde, maar de man antwoordde steeds alleen maar dat zijn moeder zoiets nooit zou hebben gedaan. Toch was het zo: hoe kon ze daar bewijs van hebben?

"Ik kon geen camera in huis installeren - vervolgde ze - dat leek me geen goed idee, dus bedacht ik een andere manier om haar te ontmaskeren. Ik kocht een positieve nep-zwangerschapstest en verstopte die in de prullenbak in onze slaapkamer, die achter de kledingkast staat - vervolgde ze - De volgende dag verlieten zowel mijn man als ik het huis en in zeer korte tijd kreeg ik talloze telefoontjes waarmee mijn familieleden me feliciteerden met het geweldige nieuws. Ze had het gevonden”.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Zelfs haar man zou zich blijkbaar naar haar werk hebben gehaast om er met haar over te praten en haar te vragen waarom ze het niet eerst tegen hem had gezegd. Toen de man haar bereikte, vertelde ze hem alles, tevreden dat ze de ongepastheid van haar schoonmoeder had onthuld. Helaas vatte haar man het niet goed op.

"Hoewel het duidelijk was dat de moeder nieuwsgierig was, wendde hij het gesprek af door me te vertellen dat niet dat het grootste probleem was, maar mijn leugen over de zwangerschap - bekende de auteur van de post - hij vroeg me om opnieuw een test te doen om er zeker van te zijn en vond het niet correct van mij voor het gebruiken van iets dat zijn moeder erg dierbaar is".

Een bewijs dat ze in plaats van haar in een goed daglicht te stellen, precies het tegenovergestelde deed, waardoor ze veel twijfelde aan haar daadwerkelijke eerlijkheid. Wat zou je haar willen zeggen: deed ze er verkeerd aan toen ze probeerde haar privacy te beschermen, of niet?

Advertisement