Ze geeft haar studie op om zich aan het huis en haar man te wijden: "Ik leef graag als een huisvrouw uit de jaren 50"

Janine image
door Janine

17 Februari 2023

Ze geeft haar studie op om zich aan het huis en haar man te wijden: "Ik leef graag als een huisvrouw uit de jaren 50"
Advertisement

Het duurde vele jaren voordat de vrouw zich emancipeerde en haar exclusieve gezinsfunctie verloor, evenals die van degene die voor huis en haard zorgt. Desondanks is niet alleen de voltooiing van deze emancipatie nog ver weg, in sommige landen is er zelfs nog weerstand tegen. Toch zijn er vrouwenbewegingen ontstaan ​​die de totale terugkeer van de "traditionele huisvrouw" prediken en ook de hoofdpersoon van dit verhaal lijkt zich met overtuiging aan deze “natuurlijke omkeer” te houden. Maar laten we in detail kijken waar het om gaat.

via TikTok / esteecwilliams

Advertisement
TikTok / esteecwilliams

TikTok / esteecwilliams

Ondanks haar jonge leeftijd deelt de Amerikaanse Estee Williams waarden die dichter bij haar grootouders of overgrootouders lijken dan bij haar leeftijdsgenoten. De 25-jarige besloot zelfs spontaan om haar studie en alle middelen om een ​​carrière en onafhankelijkheid op te bouwen op te geven, om een ​​traditionele huisvrouw te worden en "het leven van haar man gemakkelijker te maken". Estee is lid geworden van de "TradWife"-beweging en heeft ervoor gekozen, net als veel andere vrouwen, om niet te werken om voor haar kinderen, man en huis te zorgen, net alsof ze in 1959 leefde. Natuurlijk is het voor iedereen die zich bij de beweging aansluit geen terugkeer naar het verleden in negatieve zin, al heeft de rol van de huisvrouw altijd bestaan.

Estee Williams vertelde over haar ontmoeting met haar man, Conner, en haar keuze om fulltime traditionele huisvrouw te worden: "Nadat ik Conner in 2020 hadden ontmoet, realiseerden we ons dat we dezelfde opvattingen en waarden hadden. In die tijd studeerde ik meteorologie, maar kort nadat we elkaar hadden ontmoet, stopte ik met studeren en gaf ik alles op om carrière te maken.

Advertisement
TikTok / esteecwilliams

TikTok / esteecwilliams

Dus terwijl haar man fulltime werkt als elektricien, blijft Estee thuis en doet ze alle huishoudelijke taken, inclusief het bereiden van de maaltijden. De jonge vrouw staat letterlijk uren in de keuken en is enthousiast over deze manier van leven. Ze besteedt veel zorg aan haar uiterlijk om haar man te plezieren en publiceert al haar inhoud op TikTok, waar ze de waarden van de TradWife-beweging verspreidt. Hoewel ze populair is, krijgen Estee en haar man verschillende negatieve opmerkingen en zijn mensen zeer kritisch over de waarden die ze allebei steunen, maar de vrouw is erg blij met haar levensstijl.

Wat vind je van deze bijzondere keuze? Schrijf het ons in de reacties.

Advertisement