"In 12 jaar tijd heb ik 12 kinderen gekregen: sinds ik getrouwd ben, ben ik altijd zwanger geweest"

Janine image
door Janine

10 Februari 2023

"In 12 jaar tijd heb ik 12 kinderen gekregen: sinds ik getrouwd ben, ben ik altijd zwanger geweest"
Advertisement

Er zijn veel stellen die niets liever willen in het leven dan een gezin stichten en er alles aan doen om kinderen te krijgen. Helaas zijn niet al deze paren "gezegend" door dit geluk, en daarom nemen sommige vrouwen vaak hun toevlucht tot allerlei middelen om zwanger te worden. Dit is echter niet het geval met Courtney Rogers, de hoofdpersoon van dit verhaal, die in de afgelopen 12 jaar 12 keer zwanger werd. Raad eens hoeveel kinderen Courtney vandaag heeft? De berekening is eenvoudig te maken en zowel zij als haar man zijn verheugd dat ze deze grote familie hebben "gecreëerd".

Advertisement

Courtney Rogers is 38 jaar, komt uit New Mexico en wordt een supermoeder genoemd na de geboorte van haar twaalfde kind. In feite was de kleine Cambria de laatste toevoeging aan de familie Rogers. Zowel Courtney als Chris hadden niet gedacht dat ze zo'n groot gezin zouden krijgen, vooral omdat Courtney aanvankelijk een miskraam kreeg. Na verschillende pogingen lijkt het geluk dit paar echter te hebben gekust: Courtney is al 12 lange jaren constant zwanger.

Advertisement

Een ander bijzonder feit is dat het paar aanvankelijk alleen zonen kreeg, van 2010 tot 2014, terwijl ze later 6 meisjes verwelkomden. "Het is verbazingwekkend hoe het allemaal is gelukt, want we hadden eerst allemaal jongens en toen kwamen we in evenwicht", merkte Courtney op. Eerlijk gezegd voelde Courtney zich al "te oud" toen ze op 26-jarige leeftijd beviel van haar eerste kind, Clint, en kon ze zich daarom niet voorstellen dat ze vanaf dat moment elk jaar zou bevallen.

Het gezin woont op een boerderij met meer dan 200 dieren, waar de kinderen van hebben leren te houden en die ze respecteren. Courtney is ook een supermoeder om hoe ze het huis en de kinderen beheert: overdag geeft ze ze allemaal thuis les en dan stuurt ze om 20.30 uur iedereen naar bed.

Zo'n groot gezin heeft natuurlijk veel middelen nodig, maar ook iemand die het maandbudget zo goed mogelijk weet te beheren om rond te komen. Om je voor te stellen welke boodschappen de Rogers elke dag doen, moet je bedenken dat ze tijdens een typische maaltijd ongeveer 24 eieren consumeren en dat ze elke dag een hele doos ontbijtgranen opeten.

Wat vind je van deze grote gezinnen? Schrijf ons jouw mening in de opmerkingen.

Advertisement