De reactie van een man die na 58 jaar zijn biologische moeder ontmoet

Janine image
door Janine

17 Februari 2023

De reactie van een man die na 58 jaar zijn biologische moeder ontmoet
Advertisement

Veel mensen zijn zich ervan bewust dat ze zijn geadopteerd, maar hun liefde voor de ouders die hen hebben opgevoed, lijkt op die van een biologisch kind. Het kan echter gebeuren dat men na een tijdje de behoefte voelt om de biologische wortels te ontdekken, al was het maar om zichzelf wat beter te leren kennen.

Daarom besloot een 58-jarige Engelse man,Timothy Welch, na het verlies van zijn adoptieouders, op zoek te gaan naar zijn biologische moeder: de vrouw had hem in de jaren zestig in een instelling voor moeders en kinderen geplaatst toen Timothy nog maar zes weken oud was.

via BBC

Advertisement

❤️Battersea Park by the river 🌞

Pubblicato da Timothy Welch su Sabato 21 gennaio 2023

June Mary Phelps - zo heet de vrouw - was destijds pas 18 jaar oud. De kleine Timothy werd geadopteerd door een paar voorbeeldige ouders uit Londen die het hem aan niets lieten ontbreken. Na zijn studie begon Timothy dan ook aan een loopbaan als leraar: "Ik kan echt zeggen dat ik een vol en gelukkig leven heb gehad met mijn adoptieouders. Helaas zijn ze allebei overleden, dus ik voelde de behoefte om mijn biologische moeder te vinden", zo legde hij uit.

Het overlijden van zijn ouders trof hem heel hard, zo erg zelfs dat hij zich tot een therapeut wendde. De specialist legde uit dat het een normaal gedrag is van geadopteerde kinderen om na een verlies hun biologische wortels te willen vinden, omdat we allemaal verbonden willen zijn. "Als geadopteerd kind heb je de neiging om na te denken over je familie van herkomst, maar je onderneemt niet altijd actie. Door de jaren heen heb ik mijn identiteit in twijfel getrokken, ik heb me afgevraagd wie ik ben, ik heb gemerkt dat ik een aantal heel andere persoonlijkheidskenmerken heb dan mijn adoptiegezin,” zei Timothy.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Dus Timothy begon zijn onderzoek en ontdekte zeer oude familiefoto's die de plaats onthulden waar hij was geadopteerd. Met deze weinige maar nuttige informatie ging hij op onderzoek uit op het web, zich concentrerend op sociale netwerken. Op internet ontdekte hij een Facebook-groep gewijd aan kinderen die zijn geboren in de instelling waaraan hij was toevertrouwd: om lid te worden, moest de 58-jarige zijn verhaal uitleggen. Toen Timothy eenmaal werd geaccepteerd om zich bij de groep aan te sluiten, wist hij een kopie van zijn geboorteakte te vinden, waar de volledige naam, geboortedatum en geboorteplaats van zijn moeder op stond.

Met deze zeer belangrijke gegevens kon Timothy zijn biologische familie opsporen en ontdekte hij dat hij enkele halfbroers en -zussen had. Negen maanden nadat hij met zijn onderzoek was begonnen, kon de man zijn moeder weer omhelzen: "Het was de eerste keer dat ik mezelf in de ogen van mijn moeder zag. Het was emotioneel en natuurlijk. We spraken over veel dingen, maar waar ik het meest van hield was om naar haar te kijken en de persoon die ze is te begrijpen,” merkte hij op.

Een prachtig verhaal dat leert hoe de liefde tussen een zoon en zijn moeder ook na tientallen jaren en kilometers hetzelfde blijft, vind je ook niet?

Advertisement